Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Brobygge över Mälarbanan och E18.

Den nybyggda brobanan över Mälarbanan och E18 där trafiken på E4 Förbifart Stockholm kommer att gå när vi är klara och där NI får promenera den 6 oktober!

Välkommen på "bromenad" i Hjulsta!

Söndagen den 6 oktober klockan 10.30 - 14.30 öppnar vi för första gången vår arbetsplats och nya bro för besökare. Var? På bygget av trafikplats Hjulsta, i Hjulsta.

Blir DU den första att sätta en fot på en av våra nygjutna broar? Ta en premiärpromenad på den nya huvudbron och se vår arbetsplats litegrand från ovan. Du får en spännande utsikt över vad som kommer att bli en av Sveriges viktigaste trafikplatser, en knutpunkt i tre plan där E4 och E18 möts. Där uppifrån ser du alla våra pågående arbeten med broar, betong- och bergtunnlar.

Under promenaden på arbetsplatsen som är cirka 1 kilometer lång, finns Trafikverket och vår entreprenör Implenia/Veidekke på plats för att berätta om projektet och svara på dina frågor. Även våra "systerprojekt" i samma område, projekt Mälarbanan och projekt E 18, trafikplats Jakobsberg–trafikplats Hjulsta, kommer att vara där och berätta om vad de gör. 

 

 

NU ÄR TÄVLINGEN STÄNGD!

Grattis till de sju vinnarna som kontaktas via e-post.

 

Vinn en åktur upp i byggkranen i Hjulsta!

Vill du bli en av dem som får möjligheten att åka upp i vår byggkran och se Hjulsta från ovan? Ta chansen och anmäl dig som prenumerant till E4 Förbifart Stockholms nyhetsbrev före 4 oktober. Då kan du vinna en åktur upp i byggkranen som står mitt på den nya bron.

Hur deltar du?

Anmäl dig som prenumerant av E4 Förbifart Stockholms nyhetsbrev.
I nyhetsbrevet samlar vi aktuell information om hur det går och vad vi gör i E4 Förbifart Stockholm, 6-8 gånger/år

Här anmäler du dig som prenumerant till projektets nyhetsbrev.

Vinnare?

Vi drar vinnare slumpvis. De kommer att få åka upp i byggkranen. De som dras som vinnare får ett meddelande via mail under fredagen 4 oktober med en tid när åkturen sker. Svara på mailet så vet vi att du kommer!

Vem får delta?

Alla över 18 år. OBS! bara en person får plats i kranhissen (vid sidan av kranskötaren) så man kan tyvärr inte ta med barn eller kompisar på åkturen.

Får man fota?

Självklart!

Var med och tävla du också, välkommen till Hjulsta

Praktisk information

Det finns en del att tänka på innan besöket.

Rejäla skor och oömma varma kläder

Vi rekommenderar rejäla skor och oömma varma kläder. Det kan vara blåsigt på bron och underlaget är delvis besvärligt.

Besvärligt underlag - gå försiktigt

Vet man med sig att man har svårt att ta sig fram kan man välja att gå en kortare sträcka. Du avgör bäst själv vad du klarar.

  • Rullstolsburna måste ha ledsagare av säkerhetsskäl.
  • Personer med rullatorer kommer inte att kunna gå hela sträckan ut på bron på grund av nivåskillnader.
  • Barnvagnar med stora hjul rekommenderas.
  • Husdjur får inte gå på bropromenad.

Säkerhet

Under delar av promenaden kommer du befinna dig närmare 30 meter över marken. Respektera våra avspärrningar och håll hårt i dina barn!

Räkna med kö

Andra visningar som Trafikverket har haft har varit populära. Vi gör allt vi kan för att undvika köbildning, men som besökare behöver man ändå vara beredd på att få vänta ett tag. 

Vi har ett maxantal besökare vi kan ha inne på arbetsplatsen samtidigt. Når vi upp i det antalet kommer vi att stänga kön tillfälligt. 

Vi stänger kön för dagen kl. 14.00. De som då står i kön släpps in.

Håll dig uppdaterad om köläget genom våra sociala medier och på vår webb där vi löpande lägger ut information.

Hitta hit

Arbetsplatsen saknar gatuadress. Entrén till eventet ligger på gång- och cykelvägen under Bergslagsbron söder om Mälarbanan vid Lunda industriområde. Se kartan nedan.

Enklaste sättet att hitta till oss är att ta tunnelbanan, blå linje, till Hjulsta. Därifrån följer du skyltningen, en sträcka på ca 900 meter. Promenaden till och från tunnelbanan plus sträckan inne på arbetsplatsen beräknar vi är cirka 3,5 km lång.

Röd linje på kartan visar gångvägen till entrén till bropromenaden. 

Ställ bilen 

Vi rekommenderar att du låter bilen stå eftersom det inte finns parkeringsmöjligheter i området.

Gång- och cykelvägen från Barkarby station längs med Mälarbanan är stängd och vi kommer inte att kunna släppa in besökare från det hållet på grund av säkerhetsskäl.

Vi bjuder alla besökare på kaffe!

Varmt välkomna. Vi ses!


Vill du också vara med och göra Sverige närmare? Varje dag förkortar Trafikverkets medarbetare avstånden mellan människor, företag, stad och land. Vi ska inom den närmaste tiden rekrytera 3 000 nya medarbetare inom 150 olika yrken. Vill du veta mer? Kom och prata med vår rekryteringspersonal som är på plats under öppen arbetsplats.  

GDPR.jpg