Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Borrigg och arbetare från Trafikverket

Störningar under byggtiden

Blir du störd av våra arbeten? Hur man upplever störningar är som allting annat väldigt individuellt. Vissa reagerar starkt på till exempel sprängningar och vibrationer medan andra knappt lägger märke till dem.

Här kan du läsa om störningar under byggtiden och hur vi arbetar för att begränsa dem. Se gärna filmen nedan om buller och vibrationer.

Störande arbeten i Hjulsta under sommaren 2020

Nu under sommaren genomförs kompletterande gjutningar på de fyra broarna som E4 Förbifart Stockholm har byggt över Mälarbanan och E18 i Hjulsta. Broarna ska byggas på med kantbalkar och infästningar för räcken och bullerskärmar.

Bullrande arbeten på bron

Gamla formstöd i betong ska rivas, vilket kan leda till att boende märker av en del buller. Arbetena planeras att genomföras under den tid Mälarbanan är avstängd, mellan den 4 juli och 27 juli.  

Sprängningsarbeten

För att kunna bygga vägen som ansluter till broarna över E18 måste ytligt berg sprängas bort norr om E18, parallellt med Akallalänken på Barkabysidan. Sprängningarna uförs vardagar mellan 07-19. Innan berget körs iväg från arbetsplatsen krossas det, så att färre antal lastbilar behövs för att köra bort det. Krossning kommer att utföras under cirka sex veckor på vardagar 07-19, med start i början av augusti. Sprängningarna och krossningen av berg kommer att kunna höras på håll beroende av hur vindarna blåser

Avstängd gång- och cykelväg

Gång- och cykelvägen mellan Barkarby och Spånga är avstängd sedan början av maj på grund av säkerhetsskäl. Den kommer att vara avstängd under tiden för sommararbetena och planeras öppna igen i september.