Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tjänst som förvarnar om sprängning

Byggandet av Förbifart Stockholm kommer att innebära en del oundvikliga störningar för omgivningen, bland annat buller och vibrationer från sprängningar.

Därför erbjuder Förbifart Stockholm alla som bor eller har verksamhet inom 300 meter från våra byggarbeten en automatisk tjänst som innebär att du kan få en förvarning cirka 30 minuter innan vi spränger i ditt närområde.

Om du bor i ett område som kan komma att beröras kommer du att få ett informationsblad hem i brevlådan, i god tid innan arbetena startar, med information om tjänsten.

Hur mycket sprängningarna märks varierar. Det är inte säkert att du kommer att störas av sprängningarna fast du bor eller har verksamhet inom det aktuella området.

Om du önskar en förvarning, kan du få den på tre olika sätt: sms, e-postmeddelande eller genom att bli uppringd på telefonen. Du kan bara välja ett alternativ (vill du ange fler än en adress får du göra flera separata anmälningar).

Anmäl dig genom att fylla i vårt webbformulär:

Avisering inför sprängning

Kundärenden

Eller ring: 010 - 123 04 00 som är Förbifart Stockholms telefonnummer för kundärenden.

När du har anmält dig till tjänsten kommer du automatiskt få en förvarning cirka 30 minuter innan vi spränger högst 300 meter från den adress du har angivit.
Om den adress du angivit ligger utanför 300-meterszonen, men du ändå störs av sprängningarna, ber vi dig kontakta Förbifart Stockholms kundärendenummer:
010 - 123 04 00.

Du kan avanmäla dig genom att:

  • ringa 010-123 04 00
  • följa de instruktioner för avregistrering som finns i varje sms och e-postmeddelanden