Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Resenärer på perrongen.

Planerade avstängningar för Mälarbanan

När vi bygger ut Mälarbanan behöver vi ibland stänga av järnvägen för att arbeta. Det gör vi för att det ska vara säkert och tryggt för de som arbetar och för de som reser. Här kan du läsa mer om våra planerade avstängningar.

 

Kvarstående avstängningar av järnvägen 2020:

Söndagsmorgnar

  • Söndagsmorgnar fram till klockan 08.20 stänger vi av tågsträckan mellan Sundbyberg och Jakobsberg.


Avstängningar av järnvägen 2021:

Söndagsmorgnar

Söndagsmorgnar (från den 13 december 2020) fram till klockan 08.15 stänger vi av tågsträckan mellan Stockholm City och Barkarby. Tågen vänder i Jakobsberg och Stockholm City. 

Påsk

Torsdag den 1 april klockan 01:10 till tisdag den 6 april klockan 04:30 stänger vi av järnvägen mellan Stockholm City och Barkarby. Tågen vänder i Jakobsberg och Stockholm City. 

Sommaren

Söndag den 4 juli klockan 02:30 till måndag den 2 augusti 04:30 stänger vi av järnvägen mellan Stockholm City och Barkarby. Tågen vänder i Jakobsberg och Stockholm City. 

Måndag den 2 augusti klockan 04:30 till måndag den 16 augusti klockan 04:30 stänger vi av järnvägen vid Barkarby, därför går tågen under den perioden fram till Spånga. 

Allhelgona

Fredag den 5 november klockan 02:00 till måndag den 8 november klockan 04:30 stänger vi av järnvägen mellan Stockholm City och Barkarby. Tågen vänder i Jakobsberg och Stockholm City. 

Du hittar information om ersättningstrafik under avstängningarna på sl.se (extern webbplats) och sj.se (extern webbplats). Tänk på att din resa tar längre tid än normalt när vi stänger av järnvägen. Därför är det bra att planera din resa och att vara ute i god tid. 

Tillsammans kan vi göra skillnad under pandemin. Skydda dig själv och andra - visa hänsyn när du reser och res bara om du måste!