Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pendeltågsstation med gående människor.

Granskning av järnvägsplan Huvudsta-Duvbo

Planeringen börjar ta form för Mälarbanans utbyggnad på sträckan Huvudsta-Duvbo. Mellan den 26 april och den 31 maj ställer vi ut järnvägsplanen på granskning.

Vi planerar att bygga ut järnvägen från två spår till fyra spår mellan Huvudsta och Duvbo och har upprättat ett förslag på järnvägsplan med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning. 

Vi genomför nu en förnyad granskning utifrån de förändringar som skett. De synpunkter och yttranden som inkommit vid den tidigare granskningen är fortfarande aktuella och beaktas även fortsättningsvis i den vidare processen. Vi uppmanar därför att endast lämna synpunkter för de angivna förändringarna. Dessa framgår i dokumentet, PM Ändringar efter granskning av plan.

Granskningstid: 26 april - 31 maj 2021

Handlingar

Här på webben har vi samlat alla granskningshandlingar samt kungörelseannons under dokument och fliken Aktuella handlingar Huvudsta- Duvbo: Järnvägsplan.

Från den 26 april kommer granskningshandlingarna även finnas tillgängliga på följande platser:

  • Trafikverket regionkontor i Stockholm: Solna strandväg 98, Solna
  • Tekniska nämndhuset i Stockholm stad: Flemminggatan 4, Stockholm
  • Sundbybergs stadshus: Östra Madenvägen 4, Sundbyberg
  • Solna stadshus: Stadshusgången 2, Solna

 

Välkommen med dina synpunkter

Fram till den 31 maj 2021 kan du lämna dina synpunkter via e-post till investeringsprojekt@trafikverket.se eller via brev till Trafikverket, Ärendemottagningen, Box 810, 781 28 Borlänge.
Ange alltid ärendenummer: TRV 2015/87751