Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nya Barkarby station.

Barkarby

Vi har byggt en ny station i Barkarby och fyra nya spår till Spånga. Nu bygger vi en del av Veddestabron och planerar en ny entré till Barkarby station som ska ansluta till den nya bron.

Vi bygger Veddestabron

Vi bygger delar av Veddestabron åt Järfälla kommun. Veddestabron blir en led för den biltrafik som i dag går över Barkarbybron och kommer att sträcka sig från Barkarbyfältet, över E18 och järnvägen. Den kommer att gå från pendeltågsstationens norra ände till Veddestavägen vid Äggelundakullen strax norr om Riddermark bil.

Sista delen av Veddestabron på plats

Under 2020 lanserade vi de båda brodelarna som bron består av. De är nu på plats över E18 och järnvägen. Lanseringen innebar att vi sköt ut brodelarna till sina bropelare och slutläge över E18 och järnvägen.

Nu arbetar vi med att sänka den sista bron till rätt läge och vi gjuter farbanan på bro 1. Dessa gjutningsarbeten avslutar vi under mars, om vädret tillåter. På bro 2 har vi påbörjat formarbeten för farbanan, alltså ytan man sedan ska åka på.

I november 2020 utförde vi den första gjutetappen av farbanan på bro 1:gjutning 1_750x230.jpgFolk som arbetar_750x230.jpg

Om Veddestabron

Järfälla kommun utvecklar den nya stadsdelen Barkarbystaden. Där ska Veddestabron användas som anslutning mellan bebyggelsen på järnvägens västra sida och den nya stadsdelen. Från Veddestabron blir det sedan direkt anslutning till den nya kollektivtrafikens knutpunkt med tunnelbana, ny bussterminal, pendeltåg och regionaltåg.

Vi började bygga vår del av Veddestabron i mars 2019 och beräknar att vi är färdiga sommaren 2022.

Veddestabron är en av flera broar över Mälarbanan och ingår i medfinansieringsavtal med Järfälla kommun. Mer information finns på Järfälla kommuns webb (extern webbplats).

Visionsbild av Veddestabron
Visionsbild: Järfälla kommun


Vi bygger en ny stationsentré

Vi planerar just nu för en ny stationsentré och en ny plattform för regionaltåg för Barkarby station. Den nya entrén blir belägen på norra änden av Barkarby station och ska ansluta till Veddestabron.

Stationsområdet blir en knutpunkt mellan regionaltåg, pendeltåg, tunnelbana och bussterminal.

Tidigast 2025 beräknar vi att den nya stationsentrén är klar. Den befintliga entrén via Barkarbybron blir kvar. När vi är klara kommer det finnas två entréer till Barkarby station.