Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Juli 2021. Foto: Mikael Ullén.

Bromsten/Solvalla/Duvbo

Vi bygger en ny gång- och cykeltunnel under järnvägen mellan Spånga och Bromsten så att du kan ta dig fram smidigt och tryggt till fots och med cykel. Vi bygger också en större kulvert för Spångån, för att den ska klara förväntade, ökade vattenflöden.

Den 25 oktober planerar vi för ledningsarbeten vid Solvalla

Nu fortsätter vi med våra ledningsarbeten vid Solvalla. Den 25 oktober planerar vi att återuppta arbetet med det dagvattenrör som vi tidigare har arbetat med. Det innebär bland annat att vi schaktar (gräver), pålar, gjuter påldäck, sätter rör och brunn samt återfyller marken. Vi bedömer att arbetet tar 3,5 - 4 månader. Vi kommer arbeta i området i bilden nedan.Bild Solvalla ledningsarbeten med markering.jpg


Vi utför geotekniska undersökningar vid Sulkyvägen 1-7 november

Vi planerar att borra (utföra geotekniska undersökningar av marken) vid Sulkyvägen den 1-7 november mellan klockan 08:00 och 17:00. Se markerat område i kartan nedan. Vi borrar utanför spårområdet den 1-4 november och innanför spårområdet den 5-7 november. Sulkyvägen - borrningar v 44.png

Spontningsarbete för kulverten klart under oktober

Den 16 augusti återupptog vi spontningsarbetet mellan järnvägen och husen på Nekvägen för den nya kulverten för Bällstaån/Spångaån. Vi arbetar måndagar till onsdagar klockan 07:00–19:00 och torsdagar klockan 07:00–15:00. Dessa arbetstider har vi valt för att kunna ge en längre tyst period i samband med helgerna. På fredagar utför vi andra arbeten, såsom svetsning och betongarbeten.  Spont är en sorts stålplankor som används som stöd i lerig mark. 

Vi beräknar vara klara under oktober månad.