Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pendeltåg i området Bromsten.

Bromsten/Solvalla/Duvbo

Vi är i planeringsskedet av att bygga ut järnvägen mellan Spånga och Duvbo. Nu ser vi över järnvägsplanen som under 2021 åter går ut på granskning. Tidigast 2023 planerar vi påbörja utbyggnaden av järnvägen från två till fyra spår.

Vi märks i närheten av järnvägen

Nu när vi förbereder för utbyggnaden av järnvägen behöver vi ibland utföra störande arbeten längs sträckan. Till exempel provborrar vi för att undersöka marken i närheten av järnvägen.

Vi arbetar i första hand på vardagar, dagtid mellan klockan 07.00 och 19.00.

Du som berörs får information om våra arbeten till exempel genom informationsblad.

Du kan också anmäla att du vill ha våra sms här på vår webb (kostnadsfritt inom Sverige).

Vår ambition är alltid att störa så lite som möjligt under tiden vi bygger. Vi väljer både arbetsmetoder och tidpunkter på dygnet utifrån det. Om du upplever störningar på grund av våra arbeten är du välkommen att ta kontakt med oss.

Vi har påbörjat arbeten inför utbyggnaden av järnvägen

Vi har (i februari 2021) påbörjat förberedande arbeten inför järnvägsutbyggnaden i området.

Under det första kvartalet 2021 börjar vi bygga en gång- och cykeltunnel mellan Bromsten och Spånga. Den ska ersätta dagens befintliga gång- och cykelväg och göra det säkrare och smidigare för dig att ta dig fram mellan Bromstensstaden och övriga Spånga.

Samtidigt börjar vi också bygga en ny kulvert för Spångaån, som ska möjliggöra kommande järnvägsutbyggnad.