Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pendeltåg i området Bromsten.

Bromsten/Solvalla/Duvbo

Vi är i planeringsskedet av att bygga ut järnvägen mellan Spånga och Duvbo. Nu pågår översyn av järnvägsplanen och senare blir det en ny granskning. Tidigast 2022 planerar vi att starta förberedande arbeten på järnvägen.

Här är vi i planeringsprocessen

2015 hade vi samråd om järnvägsplanen Duvbo - Spånga där vi fick in synpunkter från berörda (närboende, lokalt näringsliv, fastighetsägare, myndigheter med flera). Vi arbetade sedan vidare med planen utifrån de synpunkter som kom in och ställde senare ut förslaget för granskning 2016.

Nu pågår översyn

Nu gör vi en översyn av järnvägsplanen för sträckan Duvbo - Spånga. Det innebär att vi undersöker lösningar som inte presenterades under granskningen. Det gör vi i samverkan med Stockholms stad som arbetar med detaljplaneringen för området nära järnvägen.

Det vi undersöker:

  • Vi utreder en lösning som ska ersätta järnvägsövergången vid Sulkyvägen som kommer stängas.
  • Vi utreder vidare hur mycket mark som behövs för att bygga ut järnvägen och hur berörda industrilokaler påverkas.

Det blir en ny granskning

Nu fortsätter vi att utreda lösningar och kommer sedan inarbeta dessa i järnvägsplanen. Därefter ställer vi ut järnvägsplanen för granskning ännu en gång. Anledningen till det är att det gått så pass lång tid sedan förra granskningen och att berörda ska få möjlighet att lämna synpunkter på de nya lösningar som tillkommer.

Vi planerar att den nya granskningen blir till våren 2020. När det börjar närma sig kommer vi informera berörda och uppdatera vår webbplats.

Vad händer med mina synpunkter?

När nya lösningar tillkommer i järnvägsplanen blir tidigare granskningssynpunkter inaktuella. Det innebär att du som lämnade synpunkter på järnvägsplanen vid förra granskningen kommer behöva lämna in dina synpunkter på nytt.

Du kan läsa dokument som tillhör järnvägsplan Duvbo–Spånga under Dokument här på sidan.