Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pendeltåg kör in på nya Kallhäll station.

Kallhäll

I Kallhäll är fyra nya spår i drift sedan 2016. Vi har också byggt en ny pendeltågsstation, nya gång- och cykelbroar och en landskapsbro. Nu bygger vi om en gång- och cykelväg i området.

Vi bygger gång- och cykelväg

Vi bygger en gång- och cykelväg vid Handformarvägen och Slammertorpsvägen i Kallhäll. Vi beräknar att vi är klara under våren 2020.

När vi bygger behöver vi stänga av sträckor i etapper. Det innebär att framkomligheten ibland blir begränsad för dig som går och cyklar. När vi stänger av leder vi om trafiken och skapar alternativa vägar för att du ska komma fram på ett bra sätt.

Se en karta över sträckningen här (länken öppnas i nytt fönster).


Vattenledning vid gång- och cykelväg i Kallhäll

I höstas började vi borra och spränga vid gång- och cykelvägen i korsningen Handformarvägen-Slammertorpsvägen. Därefter har vi fortsatt spränga längs hela Handformarvägen, från korsningen närmast Kallhäll station. Etapp ett av våra arbeten blev klar i höstas. Därefter påbörjade vi etapp två av sprängningsarbetet för att lägga en vattenledning. Sprängningsarbetet är nu färdigt. I februari kopplade vi in vattenledningen. Vi monterade en bro på Slammertorpsvägen som även gående kan ta sig över.

När vi bygger blir framkomligheten ibland begränsad för dig som använder gång- och cykelvägarna. Vi leder om trafiken för att du ska komma fram på ett bra sätt. Våra arbeten bullrar under vissa perioder. Hör gärna av dig till oss om du blir störd eller vill veta mer.

Vi kopplade in den nya ledningen som tillhör Norrvatten i februari på Slammertorpsvägen och i Görveln.

Vi planerar vara färdiga med hela gång- och cykelvägen under våren 2020.

På sidan Prenumerera kan du anmäla dig till störnings-sms.