Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pendeltåg vid Spånga station.

Spånga

I Spånga bygger vi en ny plattform och plattformstak till pendeltågsstationen, bullerdämpande skärmar och nya gång- och cykelvägar i området. Vi är nu i slutskedet av att bygga ut järnvägen från två till fyra spår på sträckan mellan Spånga och Barkarby.

Vi färdigställer sträckan Spånga–Barkarby

I mitten av september 2019 planerar vi att fyra spår kommer vara i drift på sträckan mellan Spånga och Barkarby.

Här är en lista över andra arbeten som vi planerar att göra på sträckan under hösten 2019:

  • Vi färdigställer den sista delen på bullerskyddsskärmen vid Solhemsbackarna i Spånga.
  • Vi bygger klart en ny gång- och cykelväg längs med järnvägen vid Lunda industriområde, fram till Finspångsgatan. Den nya gång- och cykelvägen blir cirka 800 meter lång och en förlängning av den befintliga gång- och cykelvägen mot Spånga. Under sommarens avstängning av järnvägen använde vi vägen för byggtrafik. Efter sommarens avstängning kommer vi att bygga klart och asfaltera den. Vi planerar att öppna vägen i slutet av hösten 2019.
  • Vi bygger en landskapsvall längs ena sidan av järnvägen vid Hjulsta grönområde. Det gör vi för att skapa en trevligare miljö mellan järnvägen och koloniområdet. I landskapsvallen planterar vi buskar så att ytan ska bli grönare.
  • Vi återställer ytor som vi har använt under byggtiden. Det innebär att vi till exempel planterar gräs, gör i ordning vägar som vi har använt för byggtrafik och sätter upp nytt staket och stängsel.

Vi arbetar i huvudsak dagtid. Den 26 augusti till den 6 oktober behöver vi jobba nattetid i området kring Spånga station. Det är nödvändigt för att vi ska kunna färdigställa järnvägen. Vi bedömer att dessa arbeten påverkar dig som bor eller vistas i närområdet i liten skala.

Arbeten på Spånga station

Gång- och cykelväg mellan Spånga och Barkarby är avstängd

Vi bygger en ny gång- och cykelväg utmed järnvägsspåret mellan Spånga och Barkarby som vi öppnade upp tillfälligt i september 2018. Sedan 1 april är vägen avstängd på grund av Trafikverkets arbeten med E4 Förbifart Stockholm. Under tiden hänvisar vi dig som går och cyklar till Skälbyvägen-Ekvägen-Avestagatan. Vi planerar att hela sträckan för gång- och cykelvägen kommer vara klar år 2021/2022.

Mer information finns på projekt E4 Förbifart Stockholms webbplats (öppnas i nytt fönster).