Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Juli 2021. Foto: Mikael Ullén.

Spånga

Vi bygger en ny gång- och cykeltunnel under järnvägen i Spånga/Bromsten för att du ska kunna ta dig fram smidigt och tryggt till fots och med cykel. Vi bygger också en större kulvert för Spångån, för att den ska klara förväntade, ökade vattenflöden.

Spontningsarbetet beräknas klart under oktober

Den 16 augusti återupptog vi spontningsarbetet mellan järnvägen och husen på Nekvägen för den nya kulverten som vi bygger för Bällstaån/Spångaån. Vi arbetar måndagar till onsdagar klockan 07:00–19:00 och torsdagar klockan 07:00–15:00. Dessa arbetstider har vi valt för att kunna ge en längre tyst period i samband med helgerna. På fredagar utför vi andra arbeten, såsom svetsning. Spont är en sorts stålplankor som används som stöd i lerig mark.

Under oktober månad beräknar vi vara färdiga med dessa spontningsarbeten.

 

11/10 – 28/11 stängs gång- och cykelvägen igen mellan Barkarby–Spånga

Nu är det dags för E4 Förbifart Stockholm att utföra de arbeten som de valde att inte göra i somras för att då korta avstängningstiden. Under cirka 7 veckor från den 11 oktober, kommer de att arbeta längs gång- och cykelvägen mellan Barkarby och Spånga. Läs mer här (länk).

Arbeten i området nu och framåt

Tidigast 2023 planerar vi att starta arbetet med utbyggnaden av järnvägen från två till fyra spår på sträckan Spånga till Duvbo. Fram till dess utför vi nu förberedande arbeten inför utbyggnaden. Nedan kan du läsa om de arbeten vi utför i området just nu.