Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pendeltåg vid Spånga station.

Spånga

Vi har byggt fyra nya spår mellan Spånga och Barkarby. I Spånga har vi byggt ny plattform och plattformstak till stationen, nya gång- och cykelvägar i området och bullerdämpande skärmar.

Vi röjer vegetation

Mellan Duvo och Spånga utför vi underhållsarbeten mellan den 13 och den 23 oktober, då vi röjer vegetation vid spårområdet.

Vi stänger av en del av gång- och cykelvägen Barkarby-Spånga till oktober 2020

Sedan i somras håller vi den del av gång- och cykelvägen som går parallellt med järnvägen mellan Barkarby och Spånga tillfälligt avstängd. Det gör vi av säkerhetsskäl då E4 Förbifart Stockholm utför arbeten där till och med oktober 2020.

Tack för ditt tålamod!

Vi utför arbeten i Spånga under höstavstängningen

Mellan fredag den 30 oktober klockan 22:40 och natten mot måndag den 2 november är tågen inställda mellan Sundbyberg och Jakobsberg då vi arbetar vid spårområdet.

Under avstängningen utför vi olika arbeten i anslutning till spårområdet på sträckan. I Spånga utför vi förberedande arbeten inför bygget av gång- och cykelvägstunnel på dagtid under hela avstängningen. Vi utför tvärkanalisation under spår för kommande kabelförläggning. Vi utför också marktekniska undersökningar. Då borrar vi med borrvagn mellan klockan 07.00 och 19.00 i spårområdet mellan Spånga station och studentbostäderna. Vi planerar också att lägga rör över järnvägen mellan klockan 22.00 den 30 oktober och klockan 02.00 den 1 november. Vi arbetar både dag och natt vid järnvägsspåret i närheten av Evidensia djursjukhus och Kuusakoski på Bromstensvägen. Vi förbereder också rivning av växthus Eken 4 vilket innebär att vi bland annat placerar ut byggbarriärer och containrar. Från Solvalla till Bromstensvägen utför vi mätningar med drönare på söndag förmiddag den 1 november. Förbifart Stockholm utför också arbeten i området under avstängningen, då de impregnerar delar av brofästet (kantbalkar) vid Bergslagsvägens bro över järnvägen och gångvägen. 

Du som berörs av våra arbeten under avstängningen får särskild information via portanslag på din fastighet eller information i din brevlåda.

Tunnelbana och buss ersätter tågen under avstängningen. Du hittar information om ersättningstrafik på sl.se (extern webbplats) och på sj.se (extern webbplats). Tågavgångarna på måndagsmorgonen påverkas inte av avstängningen.

Du kan prenumerera på störnings-sms via fliken Prenumerera här på vår webb. Det är kostnadsfritt inom Sverige. Följ oss även gärna på Instagram: @projektmalarbanan och på Facebook.

Läs mer om höstavstängningen här.

Tack för ditt tålamod!

 

Nu kvarstår mindre arbeten

Vi är klara med våra stora arbeten med fyra spår som är i drift på sträckan Spånga-Barkarby. Nu återstår mindre arbeten, bland annat behöver vi återställa ytor som vi har använt under byggtiden.

Arbeten på Spånga station

Ny gång- och cykeltunnel

Vi planerar för en ny gång- och cykeltunnel under järnvägen mellan Skogsängsvägen och Bromstensvägen. Den ska ersätta järnvägsövergången vid Fristadsvägen så att det blir tryggt och säkert för dig som går och cyklar mellan Bromsten och Spånga. Vi återkommer med information om tider för detta. 

Ny kulvert i Spångaån

Vi planerar även att ersätta befintlig kulvert som leder vattnet från Spångån under järnvägen med en ny, större kulvert. Detta på grund av vår utbyggnad av järnvägen till fyra spår och förväntande, ökade flöden i Spångaån. Vi återkommer med information om tider för detta.Gc-tunnel och kulvert i Spånga E9947_750x400.png

Ny gång- och cykelväg mellan Spånga och Bergslagsvägens bro

Vi har byggt en cirka 800 meter lång förlängning av gång- och cykelvägen längs järnvägen. Förlängningen sträcker sig längs med Lunda industriområde från Finspångsgatan i Spånga fram till gång- och cykelbron över järnvägen och koloniområdet. Efter bron fortsätter sedan vägen som tidigare fram till Bergslagsvägens bro.

Vi har även asfalterat, satt upp ny belysning och breddat gång- och cykelvägen längs hela sträckan så att den nu är cirka 5 meter bred.