Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pendeltåg vid Spånga station.

Spånga

Vi har byggt fyra nya spår mellan Spånga och Barkarby. I Spånga har vi byggt ny plattform och plattformstak till stationen, nya gång- och cykelvägar i området och bullerdämpande skärmar.

Vi stänger del av gång- och cykelväg Barkarby-Spånga till september

Vi stänger den del av gång- och cykelvägen som går parallellt med järnvägen mellan Barkarby och Spånga från maj till september 2020. Det gör vi av säkerhetsskäl medan Förbifart Stockholm utför arbeten där.

Arbeten vid Bromstensvägen i sommar

Vi planerar att bygga en gång- och cykeltunnel under järnvägen vid Bromstensvägen i höjd med djursjukhuset. Därför behöver vi gräva gropar runt banvallen i juni. Det gör vi för att kunna borra in skyddsrör under banvallen under sommaravstängningen 4-27 juli. Förhoppningsvis stör vi inte dig som bor eller är verksam i närheten, då vi arbetar en bra bit bort. Vi arbetar dagtid, vardagar.

Vi jobbar på natten vid Sulkyvägen den 25-29 maj

Den 25-29 maj utför vi underhållsarbeten nära Sulkyvägen mellan Duvbo och Spånga. Då klipper vi ner träd och sly vid järnvägen. Vi arbetar på natten och bullrande ljud kan förekomma. Vill du veta mer? Du når oss på telefon 0771-921 921 eller via epost: projekt.malarbanan@trafikverket.se.

 

Tack för ditt tålamod!

Nu kvarstår mindre efterarbeten

Vi är klara med våra stora arbeten i området och fyra spår är i drift på Sträckan Spånga-Barkarby. Nu återstår mindre efterarbeten:

  • Vi arbetar med ledningar vid Hjulsta grönområde fram till våren 2020.
  • I vår slutjusterar vi spåren längs sträckan.
  • Vi behöver återställa ytor som vi har använt under byggtiden.
Arbeten på Spånga station

Ny gång- och cykelväg mellan Spånga och Bergslagsvägens bro

Vi har byggt en cirka 800 meter lång förlängning av gång- och cykelvägen längs järnvägen. Förlängningen sträcker sig längs med Lunda industriområde från Finspångsgatan i Spånga fram till gång- och cykelbron över järnvägen och koloniområdet. Efter bron fortsätter sedan vägen som tidigare fram till Bergslagsvägens bro.

Vi har även asfalterat, satt upp ny belysning och breddat gång- och cykelvägen längs hela sträckan så att den nu är cirka 5 meter bred.

Gång- och cykelvägen stängs i sommar mellan Bergslagsvägens bro och Barkarby

Under sommaren 2020 behöver vi stänga av sträckan mellan Bergslagsvägens bro och vidare mot Barkarby, där E4 Förbifart Stockholm behöver utföra arbeten. När sommarens arbeten är avslutade i september öppnar vi igen. Då är gång- och cykelvägen helt färdigbyggd.

Mer information finns på projekt E4 Förbifart Stockholms webbplats (öppnas i nytt fönster).