Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pendeltåg vid Spånga station.

Spånga

Vi har byggt fyra nya spår mellan Spånga och Barkarby. I Spånga har vi byggt ny plattform och plattformstak till stationen, nya gång- och cykelvägar i området och bullerdämpande skärmar.

Nattarbeten på järnvägen mellan Spånga och Barkarby

Vi planerar att arbeta några nätter inom spårområdet mellan den 21–30 mars. En spårriktare kommer då att bearbeta vissa delar av sträckan mellan Spånga och Barkarby. Spårriktare är en maskin som rättar till spåren så att de hamnar i rätt läge. Orsaken till att arbetet måste göras just nu är att marken satt sig på vissa sträckor och vi måste därför lyfta spåret tillbaka till rätt läge.

Du är välkommen att kontakta oss om du känner dig störd eller om du vill veta mer om våra pågående arbeten.

Nu kvarstår mindre efterarbeten

Vi är klara med våra stora arbeten i området och fyra spår är i drift på Sträckan Spånga-Barkarby. Nu återstår mindre efterarbeten:

  • Vi arbetar med ledningar vid Hjulsta grönområde fram till våren 2020.
  • I vår slutjusterar vi spåren längs sträckan.
  • Vi behöver återställa ytor som vi har använt under byggtiden.
Arbeten på Spånga station

Ny gång- och cykelväg mellan Spånga och Bergslagsvägens bro

Vi har byggt en cirka 800 meter lång förlängning av gång- och cykelvägen längs järnvägen. Förlängningen sträcker sig längs med Lunda industriområde från Finspångsgatan i Spånga fram till gång- och cykelbron över järnvägen och koloniområdet. Efter bron fortsätter sedan vägen som tidigare fram till Bergslagsvägens bro.

Vi har även asfalterat, satt upp ny belysning och breddat gång- och cykelvägen längs hela sträckan så att den nu är cirka 5 meter bred.

Gång- och cykelvägen är tillfälligt öppen mellan Bergslagsvägens bro och Barkarby

Nu och under våren 2020 kan du cykla hela sträckan mellan Spånga och Barkarby. Under sommaren behöver vi stänga av igen, mellan Bergslagsvägens bro och vidare mot Barkarby, på grund av arbeten med E4 Förbifart Stockholm. Till hösten 2020, när sommarens arbeten är avslutade, öppnar vi igen och då är gång- och cykelvägen helt färdigbyggd.

Mer information finns på projekt E4 Förbifart Stockholms webbplats (öppnas i nytt fönster).