Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gång- och cykelbanor i Barkarby/Jakobsberg och Kallhäll

Vi bygger gång- och cykelvägar i Jakobsberg/Barkarby och Kallhäll under våren 2019.

Gång- och cykelväg mellan Jakobsberg och Barkarby

Vi planerar att bygga om gång- och cykelvägen från SAAB-området i Jakobserg mot Barkarby och även bygga till en ny sträckning utmed järnvägen till Äggelundavägen (enligt bilden nedan) som blir en ny gång-och cykelväg mellan Jakobsberg och Barkarby (från SAAB-området till Äggelundavägen). Vi planerar att börja bygga under våren 2019 och bedömer att byggtiden är cirka tre månader. Sträckan blir troligen avstängd under hela perioden. Du som cyklar och går kan använda den gång- och cykelväg som löper parallellt, på andra sidan järnvägen.

Kallhäll

På grund av en ny dragning av en stor vattenledning vid Kallhälls station kommer vi under våren att bygga till och om  gång- och cykelvägen utmed Slammertorpsvägen (enligt figuren nedan). Arbetet planeras vara färdigt i början av nästa år, 2020. Vid detta bygge behöver vi stänga av sträckan i etapper. Vi behöver leda om trafiken, bland annat utmed Slammertorpsvägen, men kommer också se till att fastigheterna i norra delen av området alltid kan nås.