Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Foto: Pelle Nyman

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Surströmmings- och kräftskiva i Sundbyberg 30 augusti

Nu kan du se fram emot Sundbybergs surströmmings- och kräftskiva torsdagen den 30 augusti! Den kvällen kommer Trafikverket att berätta om projekt Mälarbanan.

Trafikverket bygger ut järnvägen mellan Tomteboda och Kallhäll för att fler ska kunna ta tåget. Två spår blir fyra och en ny pendeltågstation byggs i Sundbyberg. Vi bygger den nya järnvägen i en tunnel under stadskärnan.

Torsdagen den 30 augusti kommer representanter från projekt Mälarbanan att finnas på plats i ett tält i korsningen Sturegatan–Stationsgatan (vid stora scenen) mellan kl 17.00 och 22.00 under surströmmings- och kräftskivan som Sundbybergs Stadskärneförening arrangerar.

Följ med på stadsvandring

Vi kommer även tillsammans med Sundbybergs stad att arrangera en stadsvandring för att berätta om Mälarbanan. Representanter från projektet Sundbybergs nya stadskärna berättar om planprogrammets idéer kring torg, trafik och ny bebyggelse på plats i befintlig miljö. Trafikverket berättar om utbyggnaden av järnvägen genom Sundbyberg. Rundvandringen startar kl. 17.00 respektive kl. 18.00 och beräknas ta ca 45 minuter. Vi samlas utanför Framtidspaviljongen på Sundbybergs torg och rör oss gemensamt genom centrala stadskärnan. Ingen föranmälan behövs, utan först till kvarn-principen gäller.

Kom även till tältet (korsningen Sturegatan–Stationsgatan) och prata med Trafikverket om Mälarbanan!

Kräft- och surströmmingsskivan arrangeras årligen sista torsdagen i augusti på Sturegatan och omkringliggande gator. Kräftor och surströmming säljs till humana priser, och långborden står uppdukade längs gatan. Affärerna håller kvällsöppet, många knallar säljer mat, godis och annat. För den som vill ha underhållning finns det tre olika scener. Det är ett uppskattat arrangemang och gatan brukar vara full med folk.

#mälarbanan #trafikverket #sundbyberg