Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafiken åter igång mellan Stockholm City och Jakobsberg

I morse släpptes trafiken på efter sommarens avstängning mellan Stockholm City och Jakobsberg. De stora arbetena vi gjorde när järnvägen var avstängd var mellan Spånga och Barkarby där vi arbetar med att bygga ut från två till fyra spår.

Vi har flyttat spåren till det slutgiltiga läget på en sträcka av 600 meter vid Bergslagsbron, lagt två nya växlar, byggt om en befintlig växel, arbetat vidare med den bullerdämpande muren samt monterat ett nytt plattformstak på plattformen vid pendeltågsstationen i Spånga. Under avstängningen har vi även lagt ett antal ledningar som korsar spåren, samt rivit äldre spår och kontaktledning på Sundbybergs bangård.

Arbetena under avstängningen har även samordnats med Förbifart Stockholm som har gjutit två brodelar över järnvägsspåren Trafikplats Hjulsta.

Vi stängde av järnvägen för att kunna göra arbeten som vi bara kan göra när det inte går några tåg på spåren. Arbetena var planerade sedan länge och förstärker järnvägens kapacitet.

Sträckan kommer även stängas av i båda riktningarna mellan fredag 2 november klockan 22.40 och måndag 5 november klockan 04.30.

Läs mer på www.trafikverket.se/malarbanan