Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan

För att uppmärksamma säkerhetsfrågor och arbetsmiljö genomförde Trafikverket i dag en så kallad Stand down som innebär att man pausar allt arbete för 15 minuter på flera av Trafikverkets arbetsplatser runt om i Sverige.

Däribland projekt Mälarbanan som denna dag befann sig vid Skanska etablering i Barkarby för att med en tyst minut hedra kollegor som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor på arbetsplatsen. 

Eva Nordberg som är projektchef för projekt Mälarbanan delgav sina egna erfarenheter genom en stark berättelse kopplat till en olycka i ett projekt som hon tidigare jobbat i. Därmed ville hon verkligen betona hur viktigt det är att alla ska komma hem från en dag på jobbet.

- Inget i livet är viktigare än själva livet, sa Eva Nordberg.

Manifestationen som genomförs i samarbete med anläggningsbranschen, sker på exakt samma tid och sätt på olika kontor, arbetsplatser och projekt i hela Sverige i syfte att skicka en stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan och markera vikten av säkerhet på arbetsplatser. Stand down genomfördes för sjätte året i rad, där temat för i år var; vad kan varje enskild person göra för att öka säkerheten på sin arbetsplats?