Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu börjar vi märkas i centrala Sundbyberg

Nu börjar vi synas och höras i Sundbyberg. Vi gör bland annat ledningsarbeten.

Inför att vi bygger ut järnvägen från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll börjar vi våren 2019 med förberedande arbeten för utbyggnaden i Sundbyberg.

Vi kommer synas och höras under en längre period i Sundbyberg. Vi gör vad vi kan för att minska störningarna, men våra förberedande arbeten kan komma att påverka dig som bor och jobbar i närheten av våra arbetsområden. Vi informerar regelbundet om vad vi gör.

I samband med dessa arbeten behöver vi bland annat stänga av rampen i Stationsgatan ner till gångtunneln. Vi påbörjar arbetet med en ny trappa under våren och färdigställer den innan ordinarie ramp stängs av. Den nya trappan ner till gångtunneln kommer att ligga mellan Järnvägsgatan och järnvägsområdet i förlängningen av Stationsgatan. Hissen kommer att vara kvar.

Parkeringsplatsen vid Järnvägsgatan–Löfströms allé bro kommer att vara ett arbetsområde. Därför kommer parkeringsplatsen att vara stängd för allmänheten. Sundbybergs stad hänvisar till parkering på omgivande gator. Byggtrafik kommer förekomma mellan Stationsgatan och arbetsområdet vid Järnvägsgatan–Löfströms allé bro.

Du som berörs av våra störande arbeten informeras om detta.

Förberedande undersökningar

Vi börjar också med vibrations- och bullermätningar och besiktningar på berörda fastigheter under våren 2019. Du som berörs får separat information om detta.

Järnvägsplan

Vi arbetar med att ta fram en järnvägsplan för sträckan Huvudsta–Duvbo, som ligger i Solna, Sundbyberg och Stockholm. När vi ställer ut järnvägsplanen för granskning redovisas det färdiga förslaget i sin helhet. Samtidigt berättar vi om de synpunkter som kommit in under samrådstiden och hur de har tagits om hand. Granskning av järnvägsplanen planeras att ske efter sommaren 2019. Då får du möjlighet att skicka in synpunkter. 

Vill du veta mer?

Ring 0771-921 921 om du vill veta mer eller upplever att du blir störd av våra arbeten. Följ oss här på webben (sidan om Sundbyberg under Aktuellt i ditt område), som vi uppdaterar kontinuerligt, eller på Instagram, @projektmalarbanan. Läs även om våra arbeten på Facebook.

Prenumerera på sms om planerade störningar

Registrera ditt mobilnummer via Prenumerera på vår webbsida. (Tjänsten är kostnadsfri inom Sverige).