Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Vi stänger av järnvägen under sommaren 2019

Vi stänger av järnvägen mellan Sundbyberg och Jakobsberg fredag 5 juli klockan 22:45 till och med måndag den 29 juli klockan 04:30.

Under sommarens avstängning planerar vi bygga färdigt de två sista spåren på sträckan mellan Spånga och Barkarby. Efter avstängningen planerar vi att ha alla fyra spår på plats så att vi senare under hösten 2019 kan sätta spåren i drift.

Vad arbetar vi med under sommaravstängningen?
Under avstängningen gör vi främst olika arbeten på sträckan Spånga-Barkarby, men även en rad underhållsarbeten längs hela den avstängda sträckan. I Spånga och Barkarby arbetar vi bland annat med följande:

• Vi kapar och flyttar de befintliga spåren.
• Vi kopplar ihop befintliga spår med de nya spåren som vi byggde under våren.
• Vi flyttar kontaktledningen till det slutliga läget och monterar nya signaler.
• Vi gräver och lägger dräneringsrör.
• Vi förstärker marken för att kunna bygga klart bullermuren.
• Vi bygger klart undertaket på plattformen på Spånga station.
• Vi testar signalanläggningen på hela sträckan.

Under avstängningen provborrar vi även i spårområdet mellan Duvbo och Spånga för att undersöka marken. Dessa arbeten utförs i första hand dagtid, vardagar klockan 07.00 till 19.00 måndag 8 juli till fredag 26 juli.


Störningar när vi arbetar
Under avstängningen arbetar vi intensivt och ibland dygnet runt för att hinna med så mycket som möjligt. Våra arbeten kan tyvärr upplevas som störande. Du som berörs får ett informationsblad i din brevlåda innan vi påbörjar våra arbeten. Ring 0771-921 921 på kontorstid om du inte kan sova ostört.  I vissa fall erbjuder vi tillfälligt boende.

 
Vi syns på fler platser i ditt närområde
I området runt Spånga och Barkarby bygger Trafikverket också E4 Förbifart Stockholm och arbetar med bron över järnvägen. Nära arbetsområdena kan buller, vibrationer och byggtransporter märkas.

 
Ersättningstrafik
Under avstängningen behöver du som reser ta alternativa resvägar eller resa med ersättningstrafik. Pendeltågsresenärer hänvisas till ersättningsbussar och tunnelbana. Se SJ.se och Sl.se för aktuella tider och ersättningstrafik.

Gemensam Trafikverketkampanj om sommarens banarbeten
Vi är inte ensamma om att påverka trafiken i sommar. Även sträckan mellan Stockholm Central och Stockholm södra, den så kallade Getingmidjan, kommer stängas av i sommar. Det pågår också flera underhållsarbeten runt om i regionen under sommaren. Därför går vi tillsammans med andra Trafikverksprojekt ut med en gemensam kampanj och pressmeddelande och informerar tillsammans nationellt i olika kanaler. Följ gärna Trafikverkets regionala Instagram och Facebook, så får du fler intressanta nyheter från Trafikverket, anpassat för dig som bor och arbetspendlar i Stockholmsregionen. Läs mer om banarbetet i sommar.  

Vill du veta mer?
Ring Trafkverkets kontaktcenter på telefonnummer 0771-921 921 om du vill veta mer eller upplever att du blir störd av våra arbeten. Följ oss även på Instagram @projektmalarbanan.