Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Borrvagn

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi syns, hörs och märks i Sundbyberg

Här informerar vi om våra aktuella arbeten i Sundbyberg nu under hösten. Vi fortsätter lägga om ledningar och just nu arbetar vi längs Stationsgatan. När järnvägen är avstängd undersöker vi marken i spårområdet nära Ulvsundabron och i centrala Sundbyberg.

Vi arbetar på Stationsgatan och Löfströms allé bro/Järnvägsgatan i Sundbyberg

Den 21 oktober blev vi klara med den nya trappan ned till gångtunneln mellan Järnvägsgatan och Sundbybergs torg. Vi har placerat den nya trappan mellan Järnvägsgatan och järnvägsområdet i förlängningen av Stationsgatan. Måndagen den 4 november planerar vi att riva den tidigare rampen för att kunna fortsätta arbeta med ledningar. Hissen är kvar.

I dagarna påbörjar vi nya ledningsarbeten på Stationsgatan. Våra arbeten syns men framkomligheten påverkas inte för dig som bor och vistas i närområdet. Vi arbetar måndagar till torsdagar klockan 07:00-19:00 och fredagar klockan 07:00-13:00.

I mitten av november gör vi ledningsarbeten på Järnvägsgatan och Löfströms allé bro under 2-3 nätter.

Vi informerar kontinuerligt om våra arbeten i Sundbyberg på områdessidan här.

Träffa oss på Stationsgatan den 8 november!

Har du missat våra digitala eller fysiska informationsaktiviteter om Mälarbanan finns nu möjligheten träffa oss. Fredagen den 8 november klockan 11.00-13.00 kommer vi att stå vid trappan på Stationsgatan/Järnvägsgatan. Då får du veta vilken typ av arbeten vi utför på Stationsgatan, hur framkomlighet och tillgänglighet blir och hur länge vi arbetar på Stationsgatan. Passa på att ställa dina frågor till oss! Välkommen!

Vi provborrar i marken inom spårområdet vid Ulvsundabron och i centrala Sundbyberg

Den 1 till den 4 november (under tågavstängningen) undersöker vi marken inom spårområdet vid Ulvsundabron och i mitten av november i centrala Sundbyberg. I undersökningarna ingår geotekniska borrningar och miljöprovtagning. De utför vi för att få reda på hur det ser ut under marken. På så vis får vi fram förutsättningarna för våra arbeten inför utbyggnaden av järnvägen genom Duvbo och Sundbyberg.

Vi arbetar i första hand dagtid, vardagar mellan klockan 07.00 och 19.00. Våra arbeten låter och ljuden kan vara störande men vi bedömer att arbetena påverkar dig som bor, verkar och vistas i närheten i liten skala. Läs mer om geotekniska mätningar.

Vi passar på att göra många arbeten under en period när järnvägen är avstängd. På så sätt kan vi garantera säkerheten för de som reser och de som arbetar. Läs mer om avstängningen den 1-4 november här