Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Spånga station
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi firade våra arbeten på sträckan Spånga - Barkarby tillsammans med resenärer

Tidig morgon den 12 december träffade vi, tillsammans med SL/MTR Pendeltågen, resenärerna på Spånga station. Vi berättade om det vi byggt i Spånga, längs sträckan Spånga - Barkarby och våra fortsatta arbeten med Mälarbanan.

Vi träffade morgonpigga resenärer

Så här såg det ut när vi pratade med resenärerna på Spånga station och bjöd dem på kaffe, te och pepparkakor:

Fler spår för en bättre resa

Vi har byggt fyra nya spår mellan Spånga och Barkarby. De fyra spåren ansluter till den tidigare utbyggnaden av fyra nya spår mellan Barkarby och Kallhäll. Den nya anläggningen är mindre känslig för störningar som kan påverka tågtrafiken. Pendeltågen separeras från övriga tåg som kan köra om på de yttre spåren. Det möjliggör att tågen kan gå oftare och punktligare.

Vi är klara på Spånga station

På Spånga station har vi byggt en ny bredare plattform, nytt plattformstak och satt upp nya väderskydd för en tryggare stationsmiljö.

Nya bullerskyddsskärmar och gång- och cykelvägar

Längs stora delar av sträckan Spånga - Barkarby har vi byggt bullerdämpande skärmar för att minska ljuden från järnvägen. Vi har också byggt nya gång- och cykelvägar längs sträckan så att det ska vara enkelt för dig att välja cykeln.

Nu kvarstår mindre efterarbeten

Vi behöver göra vissa mindre, efterarbeten som vi inte kan göra nu under vintern. I vår behöver vi till exempel slutjustera vissa delar av spåren längs sträckan.

Vi fortsätter bygga ut Mälarbanan

Att vi nu är klara med de stora arbetena i Spånga innebär tyvärr inte att avstängningarna är över för dig som reser till och från Spånga station. Vi behöver stänga av järnvägen även under kommande år för den fortsatta utbyggnaden av järnvägen. Det gör vi för att det ska vara tryggt och säkert för de som arbetar och de som reser.

Läs mer om våra kommande, planerade avstängningar av järnvägen år 2020 här.