Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Första delarna av Veddestabron på plats i Barkarby

I början av mars 2020 lanserade vi den första delen av Veddestabron i Barkarby.

I början av mars lanserande vi den första delen av Veddestabron i Barkarby. Det betyder att vi sköt ut den första delen till sin bropelare.

I slutet av mars sköt vi ut nästa brodel till bropelaren som kommer efter. Under våren fortsätter vi med övriga brodelar.

- Det är alltid väldigt roligt att börja se resultatet av ett stort arbete. Vi har förberett och arbetat med Veddestabron i ett år nu, och det är häftigt att se att den äntligen tar form. Bron blir viktig eftersom den kommer användas som anslutning mellan bebyggelsen på järnvägens västra sida och den nya stadsdelen som planeras på den andra sidan i Barkarby. Det säger Ulf Öhman, projektledare för Trafik och omgivningspåverkan på projekt Mälarbanan, Trafikverket.

Vi beräknar att vi är klara med hela Veddestabron under sommaren 2022.

Veddestabron ska bli en led för den biltrafik som i dag går över Barkarbybron och kommer att sträcka sig från Barkarbyfältet, över E18 och järnvägen. Bron kommer att ligga i pendeltågsstationens norra ände och ansluta till Veddestavägen vid Äggelundakullen, strax norr om Riddermark bil, i Barkarby.

Läs mer på sidan om Barkarby på vår webb.