Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi stänger av järnvägssträckan under Kristi Himmelsfärdshelgen

Under Kristi Himmelsfärdshelgen stänger vi av järnvägssträckan mellan Sundbyberg och Jakobsberg för att arbeta vid spårområdet.

Torsdagen den 21 maj klockan 02.00 till måndagen 25 maj klockan 04.30 stänger vi av järnvägssträckan mellan Sundbyberg och Jakobsberg.

Det gör vi för att det ska vara säkert och tryggt för de som arbetar och för de som reser när vi rustar upp och bygger ut järnvägen.

Under avstängningen utför vi olika arbeten i och vid spårområdet på sträckan. Till exempel genomför vi miljögeotekniska undersökningar. Vi justerar också spår, spontar (gräver stödkonstruktioner) och river bullerplank. 

Du som berörs får särskild information via informationsblad och portanslag i ditt område. Se också din sida här på webben under Aktuellt i ditt område för mer information om vad vi gör i ditt område under avstängningen.

De pendeltåg som kommer söderifrån vänder i Sundbyberg och de pendeltåg som kommer norrifrån vänder i Jakobsberg.  Regional- och fjärrtåg vänder i Bålsta. 

Du hittar information om ersättningstrafik på sl.se (extern webbplats) och på sj.se (extern webbplats).

Du kan prenumerera på störnings-sms via fliken Prenumerera här på vår webb. Det är kostnadsfritt inom Sverige. Följ oss även gärna på Instagram: @projektmalarbanan.

Tack för ditt tålamod!

 

Vi bygger ut järnvägen mellan Tomteboda och Kallhäll nära Stockholm för att fler ska kunna ta tåget. Två spår blir fyra och pendeltågen får egna spår i mitten så att fjärr- och regionaltåg kan köra om på de yttre spåren. När pendeltågen får egna spår kan fler tåg gå tätare och punktligare. Vi bygger också nya stationer i Kallhäll, Barkarby, Sundbyberg och Huvudsta. Kort sagt bygger vi fler spår för att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.

Tillsammans kan vi göra skillnad. Skydda dig själv och andra från smittspridning - visa hänsyn när du reser.