Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Dags för järnvägsavstängning i juli

Mellan den 4 och 27 juli stänger vi av järnvägssträckan mellan Sundbyberg och Jakobsberg för att arbeta vid spårområdet. Vi stänger av för allas säkerhet.

Lördag den 4 juli klockan 02.30 till måndag den 27 juli klockan 04.30 stänger vi av järnvägssträckan mellan Sundbyberg och Jakobsberg.

Det gör vi för att det ska vara säkert och tryggt för de som arbetar och för de som reser när vi rustar upp, moderniserar och bygger ut järnvägen.

Under avstängningen utför vi olika arbeten i anslutning till spårområdet på sträckan. Till exempel genomför vi miljögeotekniska undersökningar och ledningsomläggningar. Arbetena förekommer främst i Sundbyberg och Spånga och i spårområdet däremellan.

Du som berörs av våra arbeten får särskild information via informationsblad och portanslag i ditt område. Se också din områdessida här på webben under Aktuellt i ditt område för mer information om vad vi jobbar med i just ditt område under avstängningen.

De pendeltåg som kommer söderifrån vänder i Sundbyberg och de pendeltåg som kommer norrifrån vänder i Jakobsberg.  Regional- och fjärrtåg vänder i Bålsta. Tunnelbanan går från Hjulsta till och från Sundbyberg under hela avstängningen, och från Hjulsta går ersättningsbussar.  Du hittar information om ersättningstrafik på sl.se (extern webbplats) och på sj.se (extern webbplats). 

Du kan prenumerera på störnings-sms via fliken Prenumerera här på vår webb. Det är kostnadsfritt inom Sverige. Följ oss även gärna på Instagram: @projektmalarbanan och på Facebook.

Tack för ditt tålamod!

Vi bygger ut järnvägen mellan Tomteboda och Kallhäll nära Stockholm för att fler ska kunna ta tåget. Två spår blir fyra och pendeltågen får egna spår i mitten så att fjärr- och regionaltåg kan köra om på de yttre spåren. När pendeltågen får egna spår kan fler tåg gå tätare och punktligare. Vi bygger också nya stationer i Kallhäll, Barkarby, Sundbyberg och Huvudsta. Kort sagt bygger vi fler spår för att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.

Tillsammans kan vi göra skillnad. Skydda dig själv och andra från smittspridning - visa hänsyn när du reser.