Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sommarens avstängning

Mellan den 4 och den 27 juli stängde vi av järnvägssträckan mellan Sundbyberg och Jakobsberg. Det gjorde vi för att fortsätta våra arbeten med att rusta upp, modernisera och bygga ut järnvägen.

Några gånger om året behöver vi stänga av järnvägen för att utföra vissa arbeten på ett säkert och tryggt sätt för de som arbetar och för de som reser.

Under sommaravstängningen genomförde vi miljögeotekniska undersökningar och ledningsomläggningar, främst i Sundbyberg och Spånga och i spårområdet däremellan. Vi rev också räls och grävde för vattenledningar under järnvägen. Bilden visar hur det såg ut när vi lade om ledningar under spårområdet vid Ulvsundaledens bro nära Solvalla. I Sundbyberg sprängde vi bort berg i Stationsgatan vid spåret för att kunna lägga nya vattenledningar under marken. Det arbetet fortsätter nu i augusti.

Här kan du höra en radiointervju om avstängningen med vår projektledare Ulf Öhman (sju minuter in i programmet).

Du kan också läsa mer under Aktuellt i ditt område här på vår webb.

Vi bygger ut järnvägen mellan Tomteboda och Kallhäll nära Stockholm för att fler ska kunna ta tåget. Två spår blir fyra och pendeltågen får egna spår i mitten så att fjärr- och regionaltåg kan köra om på de yttre spåren. När pendeltågen får egna spår kan fler tåg gå tätare och punktligare. Vi bygger också nya stationer i Kallhäll, Barkarby, Sundbyberg och Huvudsta. Kort sagt bygger vi fler spår för att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.