Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Dags för påskavstängning 1-6 april

Den 1-6 april stänger vi av tågsträckan mellan Stockholm City och Barkarby för att fortsätta bygga ut Mälarbanan från två till fyra spår. Det är en del i Trafikverkets arbete med att rusta upp, bygga ut och modernisera Sveriges järnväg.

I påsk stänger vi av tågtrafiken på sträckan Stockholm City till Barkarby, för att utföra arbeten på Mälarbanan mellan Huvudsta och Barkarby. Tågtrafiken är avstängd mellan torsdag den 1 april klockan 01:10 till natt mot tisdag den 6 april. Tisdagen den 6 april klockan 04:30 går tågen som vanligt igen.  

Vi stänger av tågtrafiken för att det ska vara säkert och tryggt för de som arbetar och dig som reser när vi bygger ut Mälarbanan. Vi utför våra större järnvägsarbeten när färre reser och arbetspendlar, därför stänger vi av tågtrafiken under påsken.

Tågen vänder i Jakobsberg och Stockholm City och buss och tunnelbana ersätter tågen. Tågvärdar och informationsvärdar finns på tåg och på stationer, liksom skyltar på och vid bussar, tåg och stationer så att du hittar rätt. För information om ersättningstrafik, besök sl.se och sj.se (externa webbplatser).

Under påskavstängningen utför vi ledningsarbeten och fältundersökningar (provborrar och gräver provgropar i marken) längs sträckan Huvudsta–Spånga. I Barkarby arbetar vi med Veddestabron och förbereder för plattformar och den norra entrén på Barkarby station, och i Sundbyberg kommer vi att lyfta på en ledningsbrygga över järnvägen. Nattarbete i spåret förekommer i Huvudsta under helgen.

Du som bor eller är verksam nära våra arbeten under avstängningen får information via hushållsutskick eller portanslag. 

På sidorna under Aktuellt i ditt område här på webben finns mer information om varje område där vi arbetar under avstängningen.

På sidan Planerade avstängningar hittar du mer information om bland annat ersättningstrafik under avstängningen.

Prenumerera gratis på våra störnings-sms på den här sidan.

Genom att följa oss på @projektmalarbanan på Instagram får du senaste nytt om våra arbeten.

Tack för ditt tålamod! 

Tillsammans kan vi göra skillnad under pandemin. Skydda dig själv och andra - visa hänsyn när du reser i kollektivtrafiken och res bara om du måste!