Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Under juli och augusti stänger vi tågtrafiken

I sommar förbereder vi för den fortsatta utbyggnaden av järnvägen från två till fyra spår på Mälarbanan samt fortsätter med våra arbeten i Spånga och i Barkarby. Därför behöver vi stänga tågtrafiken under totalt sex veckor mellan juli och augusti.

Under avstängningen fortsätter vi bland annat med att bygga Veddestabron samt förbereda för den norra stationsentrén med nya plattformar i Barkarby. När Barkarby station är klar blir den en stor och viktig knutpunkt för kollektivresenärer.

Sommaren 2021 stänger vi av i två perioder och i två områden:

Huvudsta-Barkarby, söndag den 4 juli kl. 02.30 till måndag den 9 augusti kl. 04.30 

Barkarby, måndag den 9 augusti kl. 04.30 till måndag den 16 augusti kl. 04.30.

Det innebär att när vi är klara med arbetena på sträckan Huvudsta-Barkarby, kan vi öppna för trafik innan vi fortsätter med våra arbeten vid Barkarby station, som är avstängd i ytterligare en vecka.

Vi arbetar längs järnvägen mellan Huvudsta och Barkarby, men detta innebär inte att tågen påverkas från just Huvudsta där det inte finns någon station idag. Nedan förklarar vi hur tågtrafiken påverkas och vilka stationer som berörs av avstängningen.

Sträckan som berör pendeltåg och fjärrtåg under den första perioden, 4 juli till 9 augusti är:

Stockholm City / Stockholm Central till Jakobsberg (pendeltåg) respektive till Bålsta (fjärrtåg). Pendeltågen vänder i Jakobsberg och fjärrtågen i Bålsta.

Stationera som påverkas av avstängningen under den perioden är:

Stockholm Odenplan, Sundbybergs station, Spånga station och Barkarby station, varifrån man inte kan åka med pendeltåg under denna period.

Stationer som berörs under den andra perioden, 9-16 augusti är:

Bålsta (fjärrtåg) och Barkarby station (pendeltåg). Pendeltågen vänder då i Spånga.

Information till närboende längs sträckan

Du som bor i närheten och berörs av våra arbeten har fått ett informationsbrev hem i din brevlåda. Vi sätter också upp portanslag i ditt område.

På vår webbsida om detta tågstopp kan du läsa om hur du reser i kollektivtrafiken under avstängningen och vilka arbeten vi utför.

Följ oss på Instagram @projektmalarbanan och prenumerera gärna på våra sms (kostnadsfritt inom Sverige).


Varför vi stänger av tågtrafiken

Det ska vara säkert och tryggt för de som arbetar med utbyggnaden av järnvägen och för dig som reser; därför behöver vi stänga av tågtrafiken under vissa längre perioder. Under en längre avstängning kan vi också arbeta mycket effektivt. Vi planerar våra avstängningar till perioder då färre reser, såsom i semestertider och under långhelger.

Tack för ditt tålamod!