Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Efter sommarens järnvägsarbeten går nu tågen på Mälarbanan igen

Under sammanlagt sex sommarveckor har vi arbetat dygnet runt med den fortsatta utbyggnaden av järnvägen från två till fyra spår på Mälarbanan. Bussar och tunnelbana har ersatt den inställda tågtrafiken mellan Stockholm och Barkarby under tågstoppet.

Sedan natten mot måndag 16 augusti går tågen som vanligt igen på sträckan.

Under avstängningen har vi fortsatt med förberedelserna inför den fortsatta utbyggnaden av järnvägen från två till fyra spår mellan Duvbo och Huvudsta. Vi har också fortsatt att bygga Veddestabron och förbereda för den nya stationsentrén i Barkarby med nya plattformar. I Spånga/Bromsten har vi placerat den nya kulverten för Spångaån på plats och byggt grunden för den nya gång- och cykeltunneln mellan Bromstensstaden och Spånga. I Sundbyberg har vi utfört ledningsarbeten i marken inför att vi ska lägga ner järnvägen i tunnel under staden.

den här sidan (länk), kan du läsa mer om vilka arbeten vi har utfört under sommarens tågstopp.

Ersättningstrafik

Under hela avstängningen har SJ, SL, MTR och Nobina stått för ersättningstrafik så att resenärerna har kunnat ta sig fram trots tågstoppet.

Varför vi stänger av järnvägen

När det inte går några tåg på järnvägen kan vi jobba effektivt och riskfritt. Det ska vara säkert och tryggt för de som reser och för de som arbetar med järnvägen. Därför stänger vi av tågtrafiken några gånger per år när vi arbetar med järnvägsutbyggnaden.

Nästa avstängning

Nästa planerade avstängning är fredag den 5 november 2021 till måndag den 8 november. Mer information hittar du på den här sidan (länk).

Tack för ditt tålamod!

Bilder

Bilden visar gång- och cykeltunneln i Spånga/Bromsten som har gjutits och börjar ta form:Spånga-webbild avstängning 21.2_gc-tunnel2_750x450px.jpg

Bilden visar när vi har skjutit kulverten på plats, den så kallade lanseringen av kulverten för Spångaån:
Spånga-webbild avstängning 21.2_kulvert-lansering_750x450px.jpg