Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bullertest mitt i natten

En bullermätning kommer att utföras på Barkarby station. Mätningen äger rum natten mellan torsdagen den 11 och fredagen den 12 november 2021. Mätningen ingår i ett forskningsprojekt som syftar till att skapa en bättre miljö för resenärer på stationer.

Ljudmiljön spelar en stor roll då den påverkar förmågan att orientera sig samt uppfatta och förstå utrop om trafikinformation. Vidare att känna trygghet och komfort i en miljö som kännetecknas av både stress, höga ljudvolymer och ett stort informationsflöde.

För att kunna mäta det störande ljudet kommer en ljudsignal att sändas ut genom stationens högtalarsystem på plattformen. Ljudmätningen görs för att kunna utvärdera taluppfattbarheten från informationsmeddelande som sänds från högtalare.

För att detta ska vara möjligt måste testet genomföras nattetid då stationen är stängd. Ljudsignalens styrka på plattform kommer vara cirka 70 dB. Ljudpåverkan vid fasad för de närmast boende kommer att vara omkring 50 - 55 decibel.