Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu rullar tågen igen efter helgens tågstopp

Nu är vi klara med våra arbeten under helgens tågstopp, och tågen går igen sedan tidigt i morse. Under allhelgonahelgens avstängningar på Mälarbanan och Citybanan har cirka 300 personer från Trafikverket och våra entreprenörer arbetat dygnet runt.

På Mälarbanan har vi arbetat vidare med förberedelser inför den återstående utbyggnaden av järnvägen till fyra spår. Vi har fortsatt med våra förberedande arbeten för den norra entrén till Barkarby station, där vi bland annat arbetat med kontaktledningar och spårslipning. Vi har även utfört geotekniska undersökningar (borrningar) i spårområdet vid Sulkyvägen/Solvalla och utfört arbeten åt Tvärbanan vid Ulvsundavägen.

På Citybanan har vi utfört trimningsarbeten/signalåtgärder för ökad kapacitet på sträckan, ett arbete som enbart påverkat pendeltågstrafiken.

Vi stängde av och arbetade på båda sträckorna samtidigt för att resenärer och närboende inte skulle drabbas av flera avstängningar över tid.

Vi tackar för ditt tålamod!