Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu spontar vi på Järnvägsgatan i Sundbyberg

Nu har vi påbörjat spontningsarbetena på Järnvägsgatan i Sundbyberg, på sträckan Esplanaden – Fredsgatan. Det är arbeten som syns och hörs och påverkar närboende och verksamheter i området. Även förbipasserande kommer att märka av arbetena.

”Vi kommer att synas och höras och vi är medvetna om att våra arbeten kan upplevas som störande. Vi gör så mycket vi kan för att minimera omgivningspåverkan för de som bor och rör sig runtomkring Järnvägsgatan”, säger Håkan Haapalahti, projektledare inom Mälarbanan.

En stödkonstruktion

Spontningen är ett led i våra arbeten inför utbyggnaden av järnvägen i tunnel genom Sundbyberg. Det innebär att vi bygger stödkonstruktioner för att kunna göra djupare schakt och lägga om ledningar i marken. Vill du veta mer om hur detta går till kan du se vår film om spontning här (länk till extern webbplats).

Det här är den första etappen som vi spontar på Järnvägsgatan, och arbetena på sträckan Esplanaden – Fredsgatan kommer att pågå fram till mars 2022, med planerad avetablering av området i april 2022.

Våra arbetstider kommer att vara klockan 7:00–19:00 helgfria vardagar.

Digital frågestund

Inför dessa omfattande arbeten bjöd vi tidigare i höstas in närboende och närliggande verksamheter till en digital frågestund. Vi publicerar idag frågor och svar från det mötet, för att du ska kunna hålla dig uppdaterad om vad som gäller de närmaste månaderna i ditt område.

Frågor och svar om spontningen på Järnvägsgatan (länk till FAQ här på vår webb).

Här på vår webb kan du även läsa en längre artikel med vår projektledare Håkan Haapalahti, där han berättar om kommande arbeten med spontningen. 

Tack för ditt tålamod!