Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tågstopp 5-8 november (Allhelgona)

Den 5-8 november 2021 ställer vi in tågtrafiken på Mälarbanan mellan Sundbyberg och Barkarby på grund av arbetet med utbyggnaden av Mälarbanan från två till fyra spår. Under avstängningen utför vi bland annat arbeten i Barkarby, Duvbo och Solvalla.

Utbyggnaden är ett led i Trafikverkets arbeten med att rusta upp, bygga ut och modernisera Sveriges järnväg för att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.

Det ska vara säkert och tryggt för de som arbetar i närheten av järnvägen och för de som reser, och därför behöver vi stänga av tågtrafiken. Vi planerar våra avstängningar till perioder då färre reser och arbetspendlar.

Vi stänger av tågtrafiken på sträckan från fredag den 5 november klockan 02:00 till måndag den 8 november klockan 04:30.

Citybanan

Samtidigt stänger vi också av Citybanan för att utföra de sista trimningsåtgärderna på sträckan. Citybanan stänger av samma datum och tider som Mälarbanan, och påverkar enbart pendeltågstrafiken. Läs om Citybanan här (trafikverket.se/citybanan).

Vi stänger av båda sträckorna samtidigt för att du som närboende och resenär inte ska drabbas av flera olika avstängningar över tid.

Att resa under avstängningen

För information om din resa, se plattformsinformation, SL:s webb (extern webbplats) reseplaneraren och SL-appen, samt SJ:s webbplats (extern).

Tänk på att planera din resa och vara ute i god tid, då resan kan ta längre tid än vanligt.

Se flikarna "Så går tågen under avstängningen" och "Ersättningstrafik" nedan.


Arbeten under avstängningen

Under Mälarbanans avstängning fortsätter vi bland annat med förberedande arbeten för den norra entrén till Barkarby station, gör geotekniska borrningar i spårområdet vid Solvalla och förbereder för den fortsatta utbyggnaden av järnvägen på andra delar av sträckan.


Information och kontakt

Det kommer finnas information om våra arbeten i de områden där vi arbetar. Störnings-sms går ut till dig som är prenumerant. Gå in på denna länk om du vill prenumerera på våra sms (kostnadsfritt inom Sverige). Följ oss även på Instagram, @projektmalarbanan.

Om du upplever att du störs av våra arbeten eller vill veta mer, kontakta oss på kontorstid på telefon 0771-921921 eller via e-post: projekt.malarbanan@trafikverket.se, alternativt kundservice@trafikverket.se. Kan du inte sova ostört kan vi i vissa fall erbjuda tillfälligt boende.

Andra arbeten som märks i ditt närområde under avstängningen

Spånga – Barkarby
Trafikverket bygger också E4 Förbifart Stockholm vid Spånga och Barkarby.
Region
Stockholm bygger den nya Blå tunnelbanelinjen till Barkarby.

Sundbyberg
Citybanan utför trimningsarbeten under denna avstängning, och i Sundbyberg innebär det arbeten med trådskiften i ställverk på dagtid och på natten, ett arbete som inte är störande. Läs om Citybanan här.


Nära dessa arbetsområden kan buller, vibrationer och byggtransporter märkas.

Tack för ditt tålamod!