Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Resenärer på perrongen.

Planerade avstängningar för Mälarbanan

När vi bygger ut Mälarbanan behöver vi ibland stänga av järnvägen för att arbeta. Det gör vi för att det ska vara säkert och tryggt för de som arbetar och för de som reser. Här kan du läsa mer om våra planerade avstängningar.

Avstängningar under 2021:

Söndagsmorgnar

Söndagsmorgnar fram till klockan 08.15 stänger vi av tågsträckan mellan Stockholm City och Barkarby. Tågen vänder i Jakobsberg och Stockholm City. 

Påsk

Torsdag den 1 april klockan 01:10 till tisdag den 6 april klockan 04:30 stänger vi av järnvägen mellan Karlberg / Stockholm City och Barkarby. Tågen vänder i Jakobsberg och Stockholm City. 

Sommaren

Söndag den 4 juli klockan 02:30 till måndag den 9 augusti 04:30 stänger vi av järnvägen mellan Huvudsta och Barkarby.

Regionaltågen vänder i Bålsta. Buss ersätter regionaltågen till/från Stockholm C. Pendeltåg från Bålsta vänder i Jakobsberg, och pendeltåg från Nynäshamn/Västerhaninge vänder på Stockholm City.

Måndag den 9 augusti klockan 04:30 till måndag den 16 augusti klockan 04:30 stänger vi av järnvägen vid Barkarby.

Pendeltågen går då bara fram till Spånga, och vänder där. Kommer du söderifrån från Nynäshamn/Västerhaninge och vill åka norrut, kommer slutstationen alltså att vara Spånga; därifrån tar du dig vidare med ersättningsbuss till Jakobsberg och sedan med pendeltåg till Bålsta. Pendeltågen från Bålsta vänder i Jakobsberg. Regionaltågen vänder i Bålsta. Buss ersätter regionaltågen till/från Stockholm C.

Allhelgona

Fredag den 5 november klockan 02:00 till måndag den 8 november klockan 04:30 stänger vi av järnvägen mellan Stockholm Södra och Barkarby. Vi återkommer med information om var tågen vänder.

Hur reser jag till och från Bålsta under avstängningarna?

Pendeltågen kör Bålsta-Jakobsberg och omvänt i 30-minuterstrafik med ändrad avgångstid (cirka 2 minuter). För att resa till Bålsta kliver du av i Spånga och därifrån vidare med ersättningsbuss till Jakobsberg. Därefter vidare med pendeltåg mot Bålsta. För att resa söderut tar du pendeltåget från Bålsta till Jakobsberg och vidare med ersättningsbuss till Spånga för fortsatt resa med pendeltåg alternativt ersättningsbuss från Jakobsberg till Hjulsta eller Akalla (gäller ej avstängning på söndagsmorgnar), och därefter vidare med tunnelbanan.

Hur får jag information om ersättningstrafik och hur tågen går under avstängningarna?

Du hittar information om ersättningstrafik under avstängningarna på sl.se (extern webbplats) och sj.se (extern webbplats).

Tänk på att din resa tar längre tid än normalt när vi stänger av järnvägen. Därför är det bra att planera din resa, att vara ute i god tid och att titta på din biljett.

Tillsammans kan vi göra skillnad under pandemin. Skydda dig själv och andra - visa hänsyn när du reser och res bara om du måste!