Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nynäsbanan

Nynäsbanan

Arbetet med att bygga dubbelspår på Nynäsbanan är klart sen länge. Nu arbetar vi med att underhålla den nya järnvägen så att pendeltågen kan gå i tid.

Under påsken rustades delar av Nynäsbanan

Från och med tisdagen den 16 april till och med tisdagen den 23 april stängdes pendeltågstrafiken av mellan Hemfosa och Nynäshamn. Under tiden kontrollerades alla kontaktledningar och järnvägsövergången vid Segersängsvägen i Nynäshamn rustades upp.

Läs mer i nyheten här

Detta har hänt

Den långa sträckan med enkelspår som tidigare fanns på Nynäsbanan innebar att det var svårt för tåg att mötas och köra förbi varandra. Med dubbelspår längs hela sträckan kan tågen gå tätare och i tid. 

Den sista etappen av dubbelspårsarbetet mellan Tungelsta och Hemfosa blev klart i december 2016.Vi har även byggt om Tungelsta station med en tunnel under spåret och en uppgång med hiss till perrongen. Alla järnvägskorsningar mellan Hemfosa och Tungelsta har ersatts med broar eller tunnlar.

Utbyggnaden av Nynäsbanan var ett samarbete mellan Trafikverket, SL och Haninge kommun.