Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Avstängning 22 juni – 2 augusti mellan Nynäshamn och Västerhaninge

Arbetena med dubbelspårutbyggnaden kräver att hela sträckan mellan Nynäshamn och Västerhaninge stängs av under sex veckor under sommaren. Pendeltågstrafiken ersätts då med bussar.

Under avstängningen passar vi samtidigt på att göra underhållsarbeten ner till Nynäshamn. Vi ber om överseende med de besvär som avstängningen och störningarna kan orsaka.

Nynäsbanan kommer att vara avstängd mellan Nynäshamn och Västerhaninge från den 22 juni till 2 augusti sommaren 2015 på grund av arbetena med dubbelspåret. Under tiden ersätts pendeltågstrafiken av bussar. Information om kollektivtrafiken finns på SL:s webbplats, på stationernas anslagstavlor samt på plattformar och busshållplatser.

SL (extern webbplats)

Störande arbeten nattetid mellan Hemfosa och Tungelsta

Under avstängningen kommer det periodvis att vara bullrande och störande arbeten utmed hela sträckan mellan Hemfosa och Tungelsta. De första veckorna kommer vi bland annat att utföra spont- och markarbeten för den nya gångtunneln vid Tungelsta station samt påla, borra och spränga vid Vadeberg.

En del av dessa arbeten kommer att ske under kvällstid och i vissa fall också nattetid (ej sprängningar). Entreprenören Peab kommer att informera om störningar och även besöka närboende vid Vadeberg för att ge tillfälle till frågor. Arbetena påbörjas natten till den 22 juni.

Planerade arbeten i korthet

Tungelsta station

Spårarbeten mellan Kvarnvägen och Hammarbergsvägen. Slagning av spont för den nya gångtunneln och anslutningen till plattformen (dagtid). Ombyggnad av plattform med mera.

Mellan Kvarnvägen och Vadeberg

Sprängning veckorna 26-29 (dagtid).

Vadeberg

Pålning för nya bron kommer pågå dygnet runt de första sju dygnen (natt). Gjutning av brostöd, fyllning och spårbygge.

Hemfosa – Tungelsta

Schakt- och fyllningsarbete för nya spåret med mycket materialtransporter.