Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nynäsbanan öppen igen efter sommarens avstängning

3 augusti: Tågtrafiken är nu åter igång mellan Nynäshamn och Västerhaninge. Sträckan har varit avstängd under sex veckor i samband med dubbelspår-utbyggnaden mellan Hemfosa och Tungelsta.

– Arbetena har fortgått enligt plan, trots att det har varit blött, lerigt och besvärligt. Periodvis har det också varit bullrande och störande för närboende, säger Sverker Östher, delprojektledare produktion.

Se bilderna från bygget här.  

Utbyggnaden kommer att öka kapaciteten och ge en punktligare, pålitligare och säkrare resa. Vi vill passa på att tacka för för visad hänsyn hoppas att avstängningen och de olägenheter som förekommit inte har orsakat alltför stora problem.

Nu fortsätter arbetena som vanligt men det dröjer till nästa sommar innan vi gör nästa längre planerade avstängning. Då kommer vi att stänga av mellan Västerhaninge och Skogås under fem veckor, och mellan Västerhaninge och Nynäshamn under sex veckor. Pendeltågstrafiken kommer då att ersättas av bussar, precis som tidigare.