Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bro lyft på plats

En ny järnvägsbro lyftes på plats torsdagen den 30 juni mellan Vadeberg och Tungelsta ridskola. Se filmen som visar lyftet.

Byggandet av dubbelspår på Nynäsbanan befinner sig idag i ett avslutande skede där projektet sista del är den mellan Hemfosa och Tungelsta. Arbetet med denna sista del påbörjades i december 2014 med Peab som totalentreprenör. Och nu under sommaren är pendeltågstrafiken avstängd för att möjliggöra ett antal arbeten där tidigare plankorsningar ersätts med broar, tunnlar och vägar.

En av dessa broar lyftes på plats torsdagen den 30 juni mellan Vadeberg och Tungelsta ridskola. Den 350 ton platsgjutna bron kunde lyftas med hjälp av Liebherrs största mobilkran. Kranen, vars bärkapacitet är 750 ton, kom hela vägen från Nederländerna i sällskap med närmare trettio lastbilar. Väl på plats tog det inte mer än tjugo minuter innan bron stod stadigt. Bron väntas kunna tas i drift vid sommaravstängningens slut den 8 augusti.

Se filmen nedan: