Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bussar och buller när pendeltågen inte går

Från och med kl. 22:00 onsdag kväll den 9 oktober till trafikstarten måndag morgon den 14 oktober blir det ingen pendeltågstrafik mellan Ösmo och Nynäshamn. Bussar ersätter de inställda pendeltågen under avstängningen.

För information om när de sista tågen går, när ersättningstrafiken börjar samt när pendeltågen börjar gå som vanligt, gå till sl.se

Varning för buller

Du som bor nära de platser där Trafikverket utför arbeten kommer att höra bullrande ljud som kan störa. Det flesta av Trafikverkets bullrande arbeten utförs dagtid men vissa arbeten kommer att utföras nattetid.

I Nynäshamn, vid Gröndalsviken och Nynäsgård kommer vi att kapa räls, skarva och slipa. Även norr om Nynäshamn, vid vattenverket där järnvägen från Norvik hamn ansluter till Nynäsbanan, blir det störande arbeten.

Arbeten som ska utföras

• Byte av signalställverk i Nynäshamn.
• Trimningsåtgärder på signalsystemet för att kunna köra tågen mer effektivt. Det handlar om både nya och flyttade signaler.
• Ta bort isoler och svetsa i ny räls där slopade signaler stod
• I Nynäsgård flyttas signaler så att bommarna i norr inte ska vara nere så länge vid tågmöten.