Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Inga pendeltåg mellan Nynäshamn och Hemfosa under påsken

Från och med tisdag den 16 april till och med tisdag den 23 april stänger vi av pendeltågstrafiken mellan Hemfosa och Nynäshamn. Under tiden kontrollerar vi alla kontaktledningar och rustar järnvägsövergången vid Segersängsvägen i Nynäshamn.

Vi arbetar intensivt under påskveckan när färre pendlar till och från jobbet.

Pendeltågstrafiken ersätts med buss

Vi ställer alltså in pendeltågen mellan Nynäshamn och Hemfosa under påsken och ersätter trafiken med buss.
Segersängsvägen över plankorsningen kommer också att vara avstängd, och trafiken leds om. Följ de orangea skyltarna så kommer du rätt.

Vi kommer att bullra

Du som bor nära vår arbetsplats kommer att höra ett bullrande ljud när vi arbetar. Det är de spårgående maskinerna och andra arbetsfordon som låter. Vi gör allt för att bli klara så snabbt som möjligt.

I Nynäshamn, vid Gröndalsviken och Nynäsgård kommer vi att kapa rälsa, skarva och slipa. Även norr om Nynäshamn, vid vattenverket, där vi ansluter järnvägen från Norvik hamn till Nynäsbanan, kommer vi att störa dig. Vi har många maskiner på plats och igång dygnet runt under påskveckan.

Detta gör vi:

  • Kontrollerar kontaktledningarna på sträckan Hemfosa-Nynäshamn. 
  • Vid järnvägsövergången på Segersängsvägen byter vi ut delar av järnvägen. Vi kommer bland annat att lägga ny räls och nya slipers på ett av de två spåren. Vi byter strails, alltså gummimattorna som ligger runt spåret och vi asfalterar. 
  • Kopplar ihop det nya järnvägsspåret från Norvik hamn med Nynäsbanan. Det innebär att växlarna kommer på plats vid vattenverket norr om Nynäshamn. 
  • Vi gör en del förberedande arbeten inför höstens byte av signalställverket i Nynäshamn.

Vill du veta mer?

Trafikverkets kontaktcenter når du på 0771-921 921. Kontaktcenter är öppet dygnet runt för akuta fel, trafikinformation och störningar.