Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 259 Tvärförbindelse Södertörn

Vi planerar för en två mil lång ny mötesfri motortrafikled söder om Stockholm med separat gång – och cykelväg längs hela sträckan. Tvärförbindelse Södertörn kommer bidra till ökad säkerhet och smidigare transportmöjligheter.

Nuvarande väg 259 på Södertörn i södra Stockholm är en av länets mest olycksdrabbade sträckor. Därför har Trafikverket fått i uppdrag att bygga en ny, säkrare väg i området – Tvärförbindelse Södertörn.

Ny väg från Vårby Backe till Jordbro

Tvärförbindelse Södertörn kommer att gå mellan E4/E20, vid Vårby Backe i Kungens Kurva via Flemingsberg, till väg 73 vid trafikplats Jordbro i Haninge Kommun. Vägen får tre tunnlar, bärighet för de tyngsta godstransporterna och en separat gång- och cykelbana längs hela transportstråket.

Vi byter ut Vårbybron

I uppdraget ingår också att bredda väg E4/E20 och bygga en helt ny bro i Fittja. Den nuvarande Vårbybron räcker inte till när de nya vägarna Tvärförbindelse Södertörn och E4 Förbifart Stockholm möts i området, därför behöver vi öka bärigheten.

Karta över Tvärförbindelse Södertörn

Interaktiv cykelkarta

 

 

 

 

 

 

 


Klicka på bilderna för att öppna kartor eller klicka på länkarna nedan

Karta Tvärförbindelse Södertörn (pdf, 3,79 MB)

Interaktiv cykelkarta - Kungenskurva till Jordbro (extern webbsida)