Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Samråd om lokalisering för Tvärförbindelse Södertörn

11 april till 2 maj pågår samrådsperioden för Tvärförbindelse Södertörn. Vi vill ha in synpunkter på de tre alternativa korridorer som vi kommer att undersöka närmare under resten av 2016.

Under samrådet hämtar vi in synpunkter på de tre korridorer som uppfyller målen och löser uppgiften bäst. Under vintern har vi arbetat vidare med de alternativ till korridorer för lokalisering av den nya vägen som vi tog fram under hösten, och har vägt dem mot de ändamål som projektet ska uppfylla och utifrån det valt bort flera stycken alternativa korridorer.

Det finns flera tillfällen under samrådstiden 11 april-2 maj att träffa oss för att diskutera vårt kommande arbete med att utifrån de tre alternativen välja en slutlig korridor. De möten vi kallar Dialog med allmänheten är uppsökande möten utomhus. Vi informerar om kommande öppet hus, delar ut vykort för ifyllande av synpunkter samt visar vårt informationsmaterial på dessa platser och tider:

  • 12 april – Ingången till  Masmo tunnelbana kl. 15–17.
  • 13 april – Utanför Fittja centrum kl. 15–17.
  • 16 april – Forelltorget Huddinge centrum kl. 12–14.

Öppet hus är de möten där våra tekniska specialister finns på plats för att svara på detaljfrågor, och där har vi utställningsskärmar, informationsmaterial och utrymme för att sitta ner med en kopp kaffe för en dialog:

  • 18 april Haninge kulturhus kl 16-20
  • 20 april Södertörns högskola, foajé 5 kl 16-20

Du hittar materialet till samrådet under rubriken Samråd/möten i spalten till höger.