Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stort intresse för Tvärförbindelse Södertörn

Tack alla som kom och besökte oss när Trafikverket ställde ut på ”En dag för Flemingsberg” i lördags i Flemingsberg. Vi fick många frågor om projekt Tvärförbindelse Södertörns framtid.

Vi vill därför passa på att förtydliga vad vi sagt förut:

  • Tvärförbindelse Södertörn är ett prioriterat projekt i Trafikverkets förslag till nationell plan.

  • Projektet är inte fullt ut finansierat i förslaget till nationell plan. Det betyder att Trafikverket analyserar andra finansieringslösningar. Inledningsvis analyseras infrastrukturavgifter (brukaravgifter) och vi kommer löpande att undersöka möjligheterna till kostnadsbesparingar. Det arbetet har precis startat.

Arbetet med att ta fram förutsättningar för att kunna bygga Tvärförbindelse Södertörn fortsätter i oförändrad takt. På Trafikverket jobbar en organisation med cirka 50 medarbetare vidare med detta, tillsammans med vår upphandlade konsult.

Nästa milstolpe för projektet är att få en fastställd vägplan. Det är det dokument som visar var vägen ska placeras. I vägplanen ska vi också beskriva hur mycket mark som behöver tas i anspråk och hur människor och miljö kommer att påverkas av den nya vägen.