Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Över 10 000 besökte vår digitala samrådsenkät

Över 10 000 personer besökte den digitala webbenkäten som låg ute under samrådsperioden i november/december 2018. Sammanlagt kom det in över 1 100 synpunkter via enkäten.

Enkäten annonserades på Facebook i de kommuner på Södertörn som berörs mest av Tvärförbindelse Södertörn. Trots det fick enkäten spridning i hela Stockholm och många av de som lämnade synpunkter bor utanför Södertörn.  

- Vi ville nå de personer som inte vet så mycket om Tvärförbindelse Södertörn och som kanske inte besöker våra fysiska samrådsmöten, säger Catharina Lundin, kommunikationsansvarig på Trafikverket.

Unga och kvinnor

Cirka 50 procent av de som svarade på enkäten var under 40 år och totalt sett var det nästan 40 procent kvinnor som lämnade synpunkter.

- Normalt brukar vi ha äldre besökare och mest män på våra samrådsmöten. Därför känns det bra att få svart på vitt att digital kommunikation breddar våra möjligheter att nå andra grupper som berörs av Tvärförbindelse Södertörn, säger Catharina Lundin.  

Det kom dessutom in ytterligare 200 synpunkter från samrådsperioden via andra kanaler. Alla synpunkter gås nu igenom i det fortsatta planeringsarbete.