Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Karta med Glömstadalen och Stensättra markerat

Karta med Glömstadalen och Stensättra markerat

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi genomför kompletterande samråd för vattenverksamhet

Bor du i närheten av Glömstadalen eller Stensättra? Då vill vi ha dina synpunkter angående vattenverksamheten och en eventuell påverkan på grundvattnet.

Sedan vårt förra samråd, som genomfördes i slutet på 2018, har kunskapsunderlaget om berggrundens egenskaper, mark- och grundvattenförhållanden samt möjligheter att täta berggrunden blivit större och djupare.

Det innebär att vi sett över våra tidigare bedömningar angående vilka områden som skulle kunna påverkas. I två områden, Glömstadalen och Stensättra, kan det inte uteslutas att påverkan för  grundvattnet kan nå ut något längre än vad som tidigare bedömts. Därför har vi nu ett kompletterande samråd i dessa områden. Samrådet pågår till 22 april.

Du hittar samrådshandlingarna här – se vidare under Aktuella handlingar.
Under fliken Samrådshandlingar 13 november – 6 december hittar du också underlagen för vår tillståndsansökan för vattenverksamhet.