Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden visar en cykelbana med en symbol för cyklar.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Titta på nya gång- och cykelvägen

Den nya gång- och cykelvägen mellan Kungens kurva och Jordbro presenteras.

Cykelkarta.jpg

Här kan du se hela den blivande gång- och cykelvägen från E4/E20 vid Vårby backe i Kungens kurva till väg 73 vid trafikplats Jordbro i Haninge kommun. Kartan visar gång- och cykelvägen både översiktligt och i detalj. Klicka på valfri numrerad punkt på kartan för att läsa mer om platsen.

Länk till kartan

Många har lämnat synpunkter till oss och vi har nu bearbetat dessa och alla detaljer tillsammans med kommunerna, för att hitta den bästa lösningen för alla. Här visar vi resultatet. Tack alla som bidragit till en bra lösning!

Gång- och cykelvägen är markerad med blå streck och den nya vägen med orangea streck. Vägen är schematiskt inlagd – vill du se de mer exakta ritningarna och beskrivning av standard hittar du det under Dokument här på webbsidan.

För att vi ska kunna bygga den nya vägen, väg 259 Tvärförbindelse Södertörn, behöver vi en fastställd vägplan. Vägplanen är just nu ute för granskning fram till den 23 februari, och ambitionen är att den ska vara fastställd 2022. Sedan ska den vinna laga kraft och först därefter kan vi upphandla entreprenörer som bygger själva vägen, vilket vi bedömer kan ske tidigast 2023.

Läs mer om Trafikverkets planeringsprocess här