Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 222, Skurubron

Trafikverket bygger en ny bro över Skurusundet. Den nya Skurubron bidrar till att Nacka och Värmdö kan fortsätta att utvecklas och förbättrar förutsättningarna för hållbart resande.

Vi spränger för den nya Skurubron

När vi spränger nära väg 222, Värmdöleden, stoppas trafiken över Skurubron kl 10:00 och 14:00 måndag till torsdag samt kl 10:00 på fredagar. Trafiken kan då stå still i upp till tio minuter. Sprängningarna kommer att pågå under hela 2020.

Läs mer om sprängningarna.

Öppet hus i Värmdö kommunhus

När: Torsdagen den 30 januari, kl 17:00–20:00

Var: Värmdösalen, Värmdö kommunhus, Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg

Trafikverket och Värmdö kommun deltar. Vi på Trafikverket informerar om projektet och du får möjlighet att ställa frågor. Det blir även roliga aktiviteter för barn. Varmt välkommen!

Projektet omfattar bygget av den nya Skurubron, ombyggnader av trafikplatserna Skuru och Björknäs samt renovering och ombyggnad av den befintliga bron. 

Bygget har nyligen startat och den nya bron tar tre år att bygga.

När den nya Skurubron är klar och öppen för trafik, 2022, påbörjar vi renoveringen och ombyggnaden av den befintliga bron, som ska byggas om till gång- och cykelväg samt lokalväg. Hela projektet beräknas vara klart 2024.

Varför en ny bro?

Vi bygger den nya bron över Skurusundet för att skapa en säkrare förbindelse med bättre framkomlighet för alla. Den nya Skurubron bidrar till att Nacka och Värmdö kan fortsätta att utvecklas och förbättrar förutsättningarna för hållbart resande.

Nya Skurubron får tre körfält i vardera riktningen varav ett kommer att användas som kollektivkörfält, vilket ökar framkomligheten och förbättrar trafiksäkerheten. Med den nya bron kommer trafiken att flyta bättre.

För dig som åker buss blir det bättre eftersom den nya bron kommer att ha separata kollektivkörfält.

Det blir också bättre för dig som går och cyklar. Vi ska bygga ett nytt gång- och cykelstråk med ljusare och öppnare passager under vägarna, på bägge sidor om sundet.

Läget för den nya Skurubron

Den nya Skurubron byggs söder om den befintliga.