Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustration på den nya Skurubron.

Illustration på den nya bron som är designad av arkitektbyrån Dissing+Weitling.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förvaltningsrättens beslut överklagas

Vi har nyligen berättat att förvaltningsrätten i Falun avslog ansökan om överprövning av tilldelningen av entreprenaden för bygget av den nya Skurubron. Det beslutet är nu överklagat av den spanska entreprenören Obrascon Huarte Lain, S.A. (OHL).

Obrascon Huarte Lain, S.A. (OHL) har överklagat domen för entreprenad väg 222 Ny Skurubro. Entreprenaden omfattar att bygga en ny bro över Skurusundet samt att bygga om trafikplatserna Skuru och Björknäs. Byggstarten har varit planerad till denna höst.

Överklagandet kommer att påverka tidplanen för projektet men det är för tidigt att säga hur mycket.

Lite historik om upphandlingen

Totalentreprenaden för bygget av nya Skurubron tilldelades Itinera S.p.A. den 4 juni. En ansökan om överprövning av den tilldelningen lämnades sedan in till förvaltningsrätten av Obrascon Huarte Lain, S.A. (OHL) som själva lämnat anbud på uppdraget.

Förvaltningsrätten i Falun avslog OHL:s ansökan om överprövning den 29 oktober. Det är det beslutet som nu är överklagat.

Läs tidigare nyheter om upphandlingen

Förvaltningsrätten avslår ansökan om överprövning

Tilldelningen av entreprenaden för nya Skurubron överprövas

Tilldelning av entreprenör för nya Skurubron