Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tillstånd för vattenverksamhet

Mark- och miljödomstolen har gett tillstånd för vattenverksamhet i samband med att vi bygger den nya Skurubron och bygger om den befintliga bron.

I slutet av mars meddelade Mark- och miljödomstolen att Trafikverket och projektet Nya Skurubron har fått tillstånd för sökt vattenverksamhet vid Skurusundet. Det betyder att vi har fått tillstånd att arbeta i vattnet i samband med att vi bygger den nya Skurubron och bygger om den befintliga bron.

Domstolen har gett tillstånd och villkor i enlighet med Trafikverkets ansökan.

Bygget startar i höst

Vi planerar att börja bygga den nya Skurubron under hösten 2018. Just nu arbetar vi med upphandling av entreprenören som ska bygga bron samt bygga om trafikplatserna Skuru och Björknäs.

Den nya bron beräknas bli klar och öppen för trafik under slutet av 2021. Först därefter påbörjas renoveringen och ombyggnaden av den gamla bron, som byggs om till gång- och cykelväg samt lokalväg. Hela projektet beräknas vara färdigställt 2023.

Här kan du läsa mer om bygget.