Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Röd = gång- och cykelväg som är avstängd, Grön = omledningen av gång- och cykeltrafiken.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi leder om gång- och cykeltrafiken till den norra delen av Skurubron

Den nya Skurubron ska snart börja byggas söder om den befintliga bron. Med anledning av brobygget leder vi nu om gång- och cykeltrafiken till den norra delen av bron. Den södra gång- och cykelbanan är stängd permanent.

Omledningen gäller från torsdag morgon den 21 november. Anledningen till omledningen är bygget av den nya Skurubron. Vid den avstängda delen av gång- och cykelbanan på Skurusidan ska vi inom kort börja bygga arbetsvägar och förbereda för sprängningar. Längre fram kommer etableringen för broarbetena att vara på Skurusidan.

Så påverkas gång- och cykeltrafiken

Från den 21 november leder vi om gång- och cykeltrafiken, som tidigare över Skurubrons södra sida, till den norra gång- och cykelbanan. Det innebär att det är dubbelriktad trafik på den norra gång- och cykelbanan. Trafikanterna informeras via skyltar och på Trafiken.nu. Den södra gång- och cykelbanan kommer inte att öppnas igen med hänsyn till bygget.

Se karta nedan.
Röd = gång- och cykelväg som är avstängd, Grön = omledningen av gång- och cykeltrafiken.

gc_skurubron_eknas_750x230.jpg

En ny och bredare Skurubro

Vi bygger den nya Skurubron söder om den befintliga bron. Den nya bron får tre körfält i vardera riktningen, varav ett är till för kollektivtrafiken. Bron bidrar till ökad framkomlighet och trafiksäkerhet.

nya_skurubron_illustration_dissing+weitling_webb.jpg

Illustration Dissing+Weitling