Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Vi bygger den nya bron här på den södra sidan av den befintliga Skurubron.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi förbereder inför byggstarten

Till hösten börjar vi bygga den nya Skurubron för ökad framkomlighet och trafiksäkerhet. Här berättar vi kort om vad som kommer att hända framöver.

Tidplanen för bygget

I höst börjar vi bygga den nya Skurubron samt bygga om trafikplatserna Skuru och Björknäs. När vi är klara med det ska vi bygga om den gamla Skurubron till lokalväg samt gång- och cykelväg. Den nya bron beräknas bli klar och öppen för trafik under slutet av 2022 och hela projektet beräknas vara färdigställt 2024.

Kort om vår entreprenör

Vår entreprenör heter Itinera S.p.A. och kommer från Italien. De har stor erfarenhet av liknande byggen. Itinera ansvarar för bygget av den nya bron och för ombyggnaderna av trafikplatserna.

Vad händer framöver?

Under våren och sommaren kommer vår entreprenör att arbeta med förberedelser, planering och projektering. Det ingår att göra inmätningar och geotekniska undersökningar. I augusti kommer Itinera att påbörja etableringen av kontor och maskiner och vid månadsskiftet september/oktober planerar de att börja spränga för den nya bron och vägen.

Mer information kommer längre fram.

Illustration över nya Skurubron.
Illustration på den nya bron. I bakgrunden syns den befintliga Skurubron.