Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Bengt Nyman

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Båttrafiken i Skurusundet stoppas vid sprängningar

Från april till och med juli kommer båttrafiken i Skurusundet i Nacka att påverkas när vi spränger för att bygga den nya Skurubron. Det innebär att båttrafiken stoppas under korta stunder på fasta tider.

När vi nu startar arbetet med att bygga brostöden i vattnet kommer sprängningsarbetet att utföras nära vattnet.  Av säkerhetsskäl stänger vi därför av farleden under 10 minuter en till tre gånger om dagen när vi spränger.

Perioden varar från april till och med juli, men det kommer inte att vara sprängningar varje vecka under den perioden. Det kommer också att finnas information i Underrättelser för sjöfarande, klicka här.

Fasta tider för sprängning

Vi har fasta tider när vi får spränga. Det kan ske: 
• måndag till torsdag 10:00 och 14:00,
från och med maj även 19:30
• fredag klockan 10:00

Bevakningsbåt i farleden

Vi kommer att ha en bemannad bevakningsbåt i farleden på varsin sida av säkerhetsområdet som ska förhindra att båtar av misstag kommer in i det avstängda området. Dessutom kommer en sprängsignal att höras både före och efter sprängningen.

Tack för att ni har överseende med vårt jobb att färdigställa den nya Skurubron!